Sportfogadás

Arn Gréta Serena Williamstől sem fog megijedni!

  • Barcsai Róbert

Szombat hajnalban Arn Gréta veszi fel a harcot az amerikaiak klasszisa, Serena Williams ellen az Australian Open harmadik fordulójában. A bukmékerek totális underdogként kezelik Grétát, mi azonban szinte biztosak vagyunk benne, hogy az irodák alulértékelik a magyar hölgyet.

Arn Gréta, magyar teniszezőnő az Australian Openen

Arn Gréta - Serena Williams
Hathárom-tipp: Összes játék – Over 16.5 @1.9

Arn Gréta óriási meglepetésre bejutott az Australian Open harmadik körébe, legyőzve Rebecca Marinót és Dominika Cibulkovát is. Az első fordulóban 6:4, 6:2 arányban verte a kanadai ellenfelét, majd következett a szlovák Cibulkova, akit óriási csatában, döntő szett 10:8-ra győzött le a magyar teniszező.

Serena Williams meglehetősen simán jutott el a harmadik fordulóig. Az első körben Tamira Paszek (6:3, 6:2), a másodikban pedig Barbora Zahlavova Strycova (6:0, 6:4) bizonyult kevésnek.

A találkozóra az esti program első mérkőzéseként kerül sor a Rod Laver Arenában magyar idő szerint szombat reggel 9 órától (a mérkőzést élőben közvetíti az Eurosport). Természetesen nem kérdéses, hogy ki a mérkőzés egyértelmű esélyese, de úgy gondolom, hogy Arn Grétát egyértelműen alulértékelik a bukik azzal, hogy 16.5-ös határt állítottak a meccsre. Amennyiben feltételezzük, hogy Serena nyer, akkor ez a fogadás annyit tesz, hogy a magyar hölgy legalább öt játékot nyer. Véleményem szerint a nagyon motivált Arn meglepheti az amerikait, aki idén csupán egy alkalommal tudott 16.5-ös határ alatt meccset játszani. A két játékos még sosem találkozott egymással, de megvizsgáltam Serena idei mérkőzéseit, majd arra jutottam, hogy Arntól sokkal gyengébb ellenfelek is képesek voltak elcsípni öt játékot.

Serena Williams idei mérkőzései
Helyszín Borítás Ellenfél Eredmény
Melbourne/Australian Open Kemény Zahlavova Strycova 6:0, 6:4
Melbourne/Australian Open Kemény Paszek 6:3, 6:2
Brisbane Kemény Jovanovski 6:2, 6:4
Brisbane Kemény Scheepers 6:2, 6:3
Brisbane-ben sérülés miatt visszalépett a negyeddöntőtől      

 

 

 

 

 

 

 

Janko Tipszarevics – Richard Gasquet
Hathárom-tipp: Összes játék – Over 38.5 @1.8

Tipszarevics nem a legegyszerűbb módon jutott el a harmadik fordulóig, hiszen mindkét mérkőzésén szettet bukott, ráadásul rögtön az elsőt. A nem túl acélos formában játszó Tursunovot 5:7, 7:6, 6:3, 6:4-re verte, majd az ausztrál Duckworth következett, akit 3:6, 6:2, 7:6, 6:4 arányban győzött le a szerb.

Richard Gasquet eddigi teljesítményéből sem vonnék le túl sok következtetést, hiszen a francia az első körben azt az olasz Seppit verte (6:3, 3:6, 6:3, 6:1), aki nem mozog túl jól keménypályán, majd a második körben Golubev 6:4, 6:2, 3:0-nál feladta a küzdelmet.

Összességében úgy gondolom, hogy a játéknap egyik legszorosabb meccsére van kilátás, amennyiben eljut négy szettig a meccs, abban az esetben majdnem biztos, hogy átlépik a játékosok a 38.5-ös határt. A bukmékerek előzetesen a franciát tartják esélyesnek, ami reális is lehet, de kizártnak tartom, hogy sima 3-0-al tudná lehozni Gasquet a meccset, ráadásul legalább egy tie-breakkel is számolok. Amennyiben Gasquet (szokásához híven) szétesik fejben, akkor nagyon könnyedén előfordulhat, hogy ötszettes meccset látunk majd, de igazából egyik fél sima győzelmétől sem kell félnünk.

Tipszarevics-Gasquet egymás ellen
Év Helyszín Borítás Győztes Eredmény
2005 Queen’s Gasquet 6:1, 7:6
2003 Szarajevó (Challanger) Kemény Gasquet 6:3, 6:1

 

 

 

 

 

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!