Kajak-kenu

A veterán kajakos hatodik olimpiájára készül

A 39 éves Clint Robinson egy rövid pihenő után ismét elég erőt érzett magában ahhoz, hogy újra hajóba üljön.

Az 1992-es barcelonai ötkarikás játékok bajnoka már egyszer visszavonult az élsporttól, de Londonban megint ott lehet.

Clint Robinson 1992-ben robbant be a nemzetközi kajak-kenu életbe Barcelonában, amikor megnyerte a férfi kajak egyesek 1000 méteres futamát. Első világbajnoki címét ráadásul csak két évvel később, Mexikóban vehette át.

Egy olimpiai ezüst és egy bronzérem megszerzése után azonban hanyatlani kezdett karrierje. A 39 éves Clint azonban egy rövid pihenő után ismét elég erőt érzett magában ahhoz, hogy újra hajóba üljön és megküzdjön immáron hatodik olimpiai kiküldetéséért.

"Négy éve nem versenyeztem már, de elég fittnek érzem magamat, ahhoz, hogy jól teljesítsek a pályán" - idézi a kajak.hu Robinsont, aki az erős mezőnyben végül nyolcadik helyen futott be a január 14-15-én megrendezett ausztrál bajnokságon.

"Ez a verseny megmutatta, hogy kik a legjobb versenyzők itthon, de semmire sem szabad következtetni az eredményből, hiszen 8-9 hét van a válogatókig."

Nem lesz egyszerű azonban így sem a csapatba kerülnie, hiszen a vetélytársak között ott van Peking olimpiai bajnoka, Ken Wallace, valamint a szegedi világbajnokságon ezüstérmes kajaknégyes tagjai: David Smith, Tate Smith, Jacob Clear és Murray Stewart.