NHL

115 ezer nézőt várnának a 2013-as Winter Classicra

  • MTI

Tengerentúli sajtóértesülések szerint az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL), a Detroit Red Wings csapata és a Michigan Egyetem közötti megállapodás értelmében az Ann Arbor-i Michigan Stadium ad otthon a 2013-as nyitott pályás, úgynevezett Winter Classic mérkőzésnek, amelyre világcsúcsot jelentő 115 ezer nézőt várnak.

Az NHL Winter Classic 2012-ben Philadelphiában

Az NHL egyelőre nem nyilatkozik, így azt sem erősítette meg, hogy a Detroit a Toronto Maple Leafs alakulatát fogadná. Ez lenne az első alkalom, hogy a hagyományos újévi NHL-es Winter Classicon kanadai gárda lépne pályára.
    
Jimmy Devellano, a Red Wings alelnöke még lehetőségekről beszélt, de mint jelezte: el tudja képzelni, hogy 115 ezer szurkoló látogasson ki a meccsre.
    
Hokimérkőzésen a hivatalos nézőcsúcsot a 2010. december 11-i, Michigan Wolverines-Michigan State Spartans egyetemi meccs tartja, amelyre a szervezők bejelentése szerint 113 411, az értékesített jegyek alapján pedig 104 173-an látogattak ki a jövő évi Winter Classicra is kiszemelt stadionba.
    
A NHL-es nyitott pályás rekord a 2008-as újévi Buffalo Sabres-Pittsburgh Penguins derbi volt a maga 71 217 szurkolójával.