Karrier

Úgy éreztem, hogy környezetváltozásra van szükségem - Elek Ákos

A magyar válogatott középpályása olyan teljesítményt szeretne nyújtani tavasszal, hogy továbbra is számítsanak rá az Eskisehirspornál.

Elek Ákos fél plusz 3 éves szerződést kötött a török bajnokság 7. helyén álló Eskisehirspor vezetőivel. A játékos az Isztambultól 300 kilométerre található 700 ezres városban jelenleg egyelőre még csak nyárig tervezi a jövőjét.

"Azért még csak nyárig tervezek, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz. Amennyiben a teljesítményem elnyeri a törökök tetszését, akkor tesznek majd ajánlatot az újabb három évre. A társakról kedvező benyomásokat szereztem, sok a légiós, vannak brazilok, aztán horvát, szenegáli és talán szerb játékos is. Jól fogadtak, normális volt mindenki. Csak a havas pálya botrányos a mínusz öt fokos hideg miatt, így vigyáztunk is egymásra a tréningen" - mondta a válogatott középpályás, aki szerint a csapat célja a legjobb négy közé kerülés.

Elek Ákos az fmh.hu kérdésére őszintén beszélt arról is, miért távozott Székesfehérvárról.

"Mert úgy éreztem, hogy környezetváltozásra van szükségem. És azt gondolom, hogy ebből a szerződésből, amelynek egyébként az anyagi hátterét nem tudom, de nem is rám tartozik, hogy a Vidi mennyiért adott most kölcsön, szóval ebből a szerződésből nem jövök ki rosszul, még akkor sem, ha a nyáron azt mondják, hogy a továbbiakban nem számítanak majd rám. Egyértelműen pozitívan gondolkodom, csak előre nézek, s igyekszem olyan teljesítményt nyújtani, hogy a válogatottban is számítsanak rám. A váltást nem érzem visszalépésnek."

A középpályás távozása ellenére nem zárta ki azt, hogy a egyszer ismét a Videoton játékosa legyen.

"Soha nem lehet tudni, hogy mit hoz az élet. Én egy valamit nagyon sajnálok a Vidivel kapcsolatban, mégpedig az elveszített Magyar Kupa döntőt, hiszen a győzelem esetén lett volna teljes a fehérvári kollekcióm. És ha majd úgy hozza az élet, már csak ezért is visszatérek a Vidihez, hogy tagja lehessek a Magyar Kupa-győztes piros-kék csapatnak. De ennek az idejét, azt, hogy csak fél, vagy tíz év múlva következik be, érthető okból most még nem tudom. Egy viszont biztos: amennyiben ismét a hazámban, Magyarországon focizok, az csak egy csapat, a Videoton lesz!"