Budapest Honvéd

Szívesen mentem volna Irakba - Supka Attila

Elmaradt a Budapest Honvéd Irakba tervezett edzőtábora, de Supka Attila vezetőedző reménykedik abban, hogy sikerül valahova eljutnia együttesével.

A szakember szerint ugyanis Budapesten, a Bozsik-stadionban nem lehet teljes értékű és magas színvonalú munkát végezni, lévén, hogy januárban nem éppen optimálisan az időjárási körülmények.

"Szívesen mentem volna Irakba. Jó lenne elmenni valamerre edzőtáborozni, mert azt be kell látnunk, a körülményeink a Bozsik Stadionban behatároltak. Csak a műfüves pályát tudjuk használni, pedig jobb lenne füves pályán készülni. Bízom benne, hogy lesz edzőtábor." - mondta a honvedfc.hu-nak Supka, aki elmondta, hogy a gárda fiatal játékosai remekül dolgoznak.

"Az első három hétben az alap állóképesség, tüdőkapacitás fejlesztése a cél, persze a legtöbb feladatot labdával végezzük. Ezután következnek a speciálisabb gyakorlatok. A fiatalok jól dolgoznak, odateszik magukat. Kezdenek hozzászokni ahhoz a terheléshez, ami itt van a felnőtt csapatnál. A legfontosabb, hogy sérülés nélkül megússzuk a felkészülést".

A piros-feketékért szorítókat leginkább azonban az aggasztja, hogy a távozó támadó játékosok (Torghelle, Abbas, Szekulics, Zelenka) helyére kik érkezhetnek. "A csapat gerince együtt van, Abass és Torghelle helyére kell igazolnunk. Zelenka és Szekulics csak kiegészítő emberek voltak. A bajnokság elején még nem volt Sanyi, akkor is megoldottuk a feladatokat, most is megfogjuk. Danilo itt van velünk, az ő ügyében még nincsen semmi konkrétum."