Kajak-kenu

Nagy Péter vagy Németh Szabolcs lehet Kozmann György új párja

A lehetséges társak köre két főre leszűkült, tavasszal eldől, kivel folytatja az olimpiai bronzérmes sportoló.

Kozmann György új párt keres - Fotó:delmagyar.hu

Kozmann György 2011-ben országos bajnok lett és válogatót tudott nyerni C-1 500 méteren, így elindulhatott a szegedi világbajnokságon, ahol párosban Korisánszky Péterrel 9. lett. A 34 éves versenyző idén az 1000 méterre koncentrál és új párt keres.

"Természetesen elsősorban az 1000 méterre készülök. Bár eddig csak egyetlen kenus kvótánk van, de a májusi poznani világkupán még lehet kvalifikációt szerezni, amennyiben győzni tudunk valamelyik olimpiai távon. Bízom benne, hogy előtte itthon ki tudom vívni az indulási jogot arra, hogy C-2 1000 méteren rajthoz állhassak Poznanban. Jelenleg új párt keresek. Még nem tudom pontosan, hogy ki lesz az, de bárki is legyen, vele 2 és fél hónap múlva már csúcsformában kell, hogy legyek. A lehetséges társaim köre az elmúlt hónapokban két főre szűkült, szerintem Nagy Péter vagy Németh Szabolcs az, akivel jó eredményt érhetek el. Mozgásban, stílusban mindketten passzolnak hozzám."

Az olimpiai bronzérmes kajakos már elkezdte az ezdéseket, de külföldi edzőtáborba is elutazik majd.

"Jelenleg Tatán vagyok edzőtáborban. Ott tartok, ahol ilyenkor kell, amit az edzőmmel elterveztünk, azt végre is hajtottuk a téli felkészülés során. Január végén indulunk Malájziába, ahol 1 hónapot töltünk, utána 3 hét Törökország következik. Onnan március végén már úgy kell hazajönni, hogy jó formában legyek az új párommal, hiszen a pótkvalifikáció miatt idén nagyon korán kezdődik a versenyszezon" - mondta a kajakkenusport.hu-nak Kozmann.