Hathárom TV

Mocsai Tamás élete meccsét játszotta - Skaliczki László

A magyar férfi kézilabda-válogatott a spanyolok elleni 24-24-es döntetlennel folytatta szereplését a szerbiai Európa-bajnokságon. A mérkőzés után Skaliczki László egykori szövetségi kapitány, a Pick Szeged trénere a hatharom.hu-nak elmondta, hogy a jó védekezésünk, a kiváló kapusteljesítményünk döntő volt a spanyolok ellen és azt a pontot, amit az oroszok ellen terveztünk, azt most sikerül megszereznie a válogatottnak.

"A védekezésünk fokozatosan állt össze, főleg a beálló környékén, és inkább az átlövőpozíciókat hagytuk szabadabban, de azért ott is volt nagyon sok ütközés" - mondta Skaliczki László a hatharom.com-nak. "Így nagyon kevés átlövésgólt tudtak lőni a spanyolok, rájuk amúgy is a betörés, bejátszás és a szélek játéka a jellemző. Nagyon fontos volt, hogy a széleket is kontroll alatt tudtuk tartani, ebben nyilván a kapusteljesítményünk is benne volt, illetve átlövésben el tudtuk őket bizonytalanítani, ilyenkor szoktak jönni a bravúrok. Megvolt a hetes, megvolt a ziccer, és ez nagyon fontos volt ahhoz, hogy a félidőre nem dőlt el semmi, és a mi akaratunk érvényesült."

A második félidőben érezhető volt a csapaton, hogy kezdenek fáradni a fiúk, de nem engedtük, hogy elhúzzanak a spanyolok.

"A második félidőben volt egy kis holtpont annak ellenére, hogy vezettünk. Ott már valóban lehetett látni, hogy fáradunk, főleg a védekezésünkben. Mocsai Tamás élete talán egyik legjobb játékát nyújtotta, nem csak azért mert gólerős volt, hanem mert remekül osztogatott. Az ő szervezőmunkája, gólpasszai nagyon nagy segítséget jelentettek az irányítónak, és ez átragadt a többiekre is, hiszen az a Harsányi Geri, aki nagyon sok ziccert kihagyott az elején, a végén adott egy olyan gólpaszt Ilyésnek, ami nagyon fontos volt, és utána már a széléről is szép gólt tudott dobni. Vagy mondhatom Szöllősit, aki a hősiesen küzdő Zubai Szabit váltogatta. Ilyés Feri a védelem motorja volt, űzte-hajtotta a többieket. Iváncsik Gergő a szokott könnyedségével lőtte be a helyzeteit. Szerencsére azt a pontot, ami ott maradt az oroszok elleni meccsben, azt most megszereztük."

Jó volt látni a válogatott játékosain, hogy még emberhátrányban is erőt tudtunk meríteni, pedig szinte egy sorral játszottuk végig a mérkőzést.

"Eltérő állapotból jöttünk. A spanyolok egy nem várt győzelmet arattak, mi pedig nagyon jól kezeltük az oroszok elleni döntetlent. Másrészt a spanyolok könnyebbnek gondolták a mieink elleni meccset, és amikor rájöttek, hogy ez a csapat jól felkészült, harcos, akaratos, óriásit tud küzdeni, és emellett most egy nagyon jó védelem-kapusteljesítmény van, akkor ezek a sztárok is elbizonytalanodtak."

Az interjút teljes egészben alább meghallgathatod: