Vízilabda Eb

Macedónia sem jelentett gondot a Kemény-csapatnak

  • MTI
megosztom

A magyar férfi vízilabda-válogatott - az olaszok (12-8) és a hollandok (19-6) elleni siker után - Macedónia legjobbjait is legyőzte az eindhoveni Európa-bajnokság A csoportjának csütörtöki első mérkőzésén.

Nem jelentett gondot Macedónia legyőzése - Fotó:vlv.hu

Bár volt szerb és horvát válogatott játékosok is erősítették Macedónia csapatát, ez sem segített az olimpiai bajnoki címvédő magyarok ellen az eindhoveni kontinensviadal harmadik csoportkörének nyitómérkőzésén.

A kora délutáni összecsapáson - amelyre Kásás Tamásék két sikerrel a tarsolyukban érkeztek (12-8 Olaszország, 19-6 Hollandia legjobbjai ellen) - az első negyed eleje csupa magyar gólt hozott: mindhárom emberelőnyt értékesítve Biros Péter, Steinmetz Ádám, s a "trilógiát" lezáró Szivós Márton révén hamar elhúzott Kemény Dénes együttese (3-0). Aztán némi kihagyás következett, de Varga Dénes jókor volt jó helyen Kiss Gergely passzánál (4-2).

Meglepő macedón találattal indult a második nyolc perc, ám Kásás Tamás ejtése pólós parádriposzttal ért fel (5-3). A fél tucat is meglett gyorsan: Madaras Norbert lőtte ki a bal felső sarkot (6:3). 6-4 után Varga Dénes félig lövés-félig ejtés gólja bravúr volt a javából (7-4), a 7-5-re válaszul pedig Madaras duplázott, aki pattintásos lökettel vette be a macedón kaput (8-5). A "szokásos" szépítés azonban most sem maradt el a cseppet sem szigorú, s nem is hatékony védekezés miatt (8-6).

A nagyszünetet követően számos hibát észrevételezhetett az eindhoveni uszoda közönsége, s már a játékrész fele eltelt, amikor végre gól született, méghozzá magyar: Steinmetz a kapussal birkózva volt eredményes (9-6), majd - újabb emberelőnyös "ellengól" után - a csapat másik centere, Hárai Balázs jeleskedett (10-7).

Nőhetett volna tovább a különbség, de ebben a negyedben, majd a befejező játékrész elején is kimaradtak a magyar lehetőségek, a pontatlanság pedig macedón gólt szült (10-8). Igaz, Madaras "bosszúja" is hamar érkezett, majd utána közvetlenül Kásás zúzta be a léc alá a labdát kíméletlenül (12-8). Lassan pedig helyreállt a medencében a pólós világ rendje: az újabb magyar gólblokk részeként előbb Varga Dénes ejtette át - a szó mindkét értelmében - a rivális hálóőrét, aztán Biros fejezett be egy támadást a szélről foghatatlan bombával (14-8). Egy kiállítás csöppnyit megint segített a macedónokon, de csak némi eredménykozmetikázásra volt jó a kilencedik találatuk, amely a lényegen - a végül is biztos magyar győzelem tényén - mit sem változtatott (14-9). A csapat legközelebb szombaton, 19 órától a görög válogatott ellen száll vízbe.

Vízilabda Eb
3. forduló, A csoport:
Magyarország-Macedónia 14-9 (4-2, 4-4, 2-1, 4-2)
a magyar góldobók: Madaras, Varga Dénes 3-3, Steinmetz Á., Kásás, Biros 2-2, Szivós, Hárai 1-1

 

megosztom