Férfi kosárlabda

Komoly játékosok ellen játszom hétről-hétre - Hanga Ádám

A fiatal magyar válogatott kosárlabdázó nem bánja, hogy szokatlan időpontban vannak a mérkőzések, szabadidejében pedig Barcelonában sétálgat.

A magyar válogatott, Hanga Ádám a nyáron került ki a spanyol élvonalban szereplő Manresához, és mivel rendre játéklehetőséget kap a mérkőzéseken, ételemszerűen nem is panaszkodik.

"Remekül érzem magam. Minden adott ahhoz, hogy csak a kosárlabdával foglalkozhassak. Az edzések hosszúak és emellett számos külön foglalkozást is vezényelnek nekem. A szabadidőmben - ami nem sok - be szoktunk menni Barcelonába a csapattársakkal. Sétálunk a városban vagy lemegyünk a tengerpartra és ott csatangolunk. A klub bérel minden játékosnak egy apartmant, ami minden igényt kielégít. Itt élünk a barátnőmmel. A város nem nagy, így a csarnok sincs messze tőlem." - árulta el Hanga a bb1.hu-nak. A fiatal tehetség szerint nagy különbség van a magyar és a spanyol bajnokság között.

"Az edzések hossza, illetve, hogy mentálisan is nagyon elfárad az ember. Ez a legnagyobb különbség. Személy szerint én szeretem, hogy délben vannak a meccsek, így nem kell estig várni, hogy dobják a labdát.Csak is erre koncentrálok. Két poszton is be tud vetni az edzőm, meccsenként több mint húsz percet töltök a pályán. Nemzetközileg magasan jegyzett játékosok ellen játszom hétről-hétre, és úgy gondolom, megállom a helyemet köztük. Persze tudom, sok még a teendőm, de mint mondtam, azon vagyok, hogy a legtöbbet ki tudjam hozni magamból."