El Clásico

Carvalho megvédte, Rooney leidiótázta Pepét

  • MTI
megosztom

Pepe alattomosságával szerzett újabb ellenségeket magának, amikor is a földön ülő Messinek szándékosan rálépett a kezére, ám megúszta az argentin megtiprását, mivel a játékvezető nem észlelte az esetet.

Állítása szerint Mourinho sem látta, mit tett Pepe, és a vezetőedző a meccs utáni sajtótájékoztatón inkább azt hangoztatta, hogy őt támadják, ne a játékosait. A szintén portugál Ricardo Carvalho is védelmébe vette az amúgy egy másik durvaságáért sárga lappal figyelmeztetett Pepét, mondván, hogy csapattársa "olykor a megengedett határ közelében futballozik, de mindig a labdát akarja megszerezni és tisztán játszik". Guardiola elzárkózott az eset kommentálásától, irányító középpályása, Xavi ugyanakkor leszögezte: amit Pepe művelt, az "brutális volt". A brazil jobbhátvéd, Daniel Alves pedig annyit tett hozzá, hogy a madridi labdarúgó "nem először tesz ilyesmit".  

Az ügyben még Wayne Rooney, a Manchester United angol válogatott csatárkiválósága is állást foglalt, Twitter-oldalára a mérkőzés után a következőket írva: "Pepe. Micsoda egy idióta."

Olvasd el taktikai elemzésünket a szerdai El Clásicóról! 

megosztom