Férfi kézilabda Eb

A szövetség elnöke szerint kisebb csoda, amit eddig produkáltunk

Mintegy másfél-másfél millió néző volt kíváncsi a magyar férfiválogatott eddigi két Európa-bajnoki mérkőzésére. Az oroszok elleni, 31-31-re végződött Eb-nyitány az MTV 1-es csatornáján 1 millió 482 ezer nézőt, míg a spanyolok elleni, óriási csatában kivívott, szintén rendkívül értékes 24-24-es döntetlen 1 millió 564 ezer kézilabdabarátot ért el.

Mindez azt is jelenti, hogy az utóbbi hat év viszonylatában a két legnézettebb férfi kézilabda-mérkőzés volt Magyarországon a két találkozó, egyedül a 2006-os női Európa-bajnokság magyar-norvég középdöntő találkozóját tekintették meg valamennyivel többen (1 millió 673 ezer néző), mint a magyar-spanyol férfi csoportmérkőzést - olvasható a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos honlapján.

"Gratulálok a magyar válogatottnak, nagyon büszke vagyok a teljesítményre, amit az Európa-bajnokság első két mérkőzésén láthattunk - értékelte a kontinenstorna első két fordulóját Vetési Iván, a szövetség elnöke. - Fél csoda, amit eddig láttunk, remélem, a továbbjutással teljessé válik, amire most már jó esélyünk van. Az oroszok és a spanyolok ellen is komoly bírói nyomás ellen kellett játszanunk, ezzel is meg kell tehát küzdenie a magyar válogatottnak. A közönség óriási támogatást ad a csapatnak, de erre szükségük is van a fiúknak. Bízom benne, hogy a pénteki, franciák elleni találkozóra még több magyar jön, és biztosítják a hangbeli fölényt a csarnokban.