Női kosárlabda Euroliga

Kikapott és kiesett a Sopron

  • MTI
megosztom

A Sopron sima vereséget szenvedett szerdán a lengyel Polkowice vendégeként a női kosárlabda Euroliga 11. fordulójában, ezzel eldőlt, hogy nem jut sorozat nyolcaddöntőjébe.

A 3 győzelemmel és 7 vereséggel a B csoport ötödik helyén álló soproniak számára kiemelten fontos volt a polkowicei mérkőzés, mivel győzelem esetén életben maradnak továbbjutási reményeik - a csoportok első négy csapata és a két legjobb ötödik léphet tovább -, míg ha kikapnak, annak mértékétől függően kerülnek messze a nyolcaddöntőtől. Székely Norbert tanítványai novemberben idehaza 75-58-ra, azaz 17 ponttal verték a lengyeleket, akiket igencsak fűthetett a visszavágás vágya, ugyanis 26-15-re hozták a nyitónegyedet. A görög válogatottal a magyarok orra alá sok borsot tört Malci a folytatásban is remekelt a túloldalon, miközben a vendégeknél csak Horti nyújtott kiemelkedő teljesítményt, így a félidőben már 45-28 volt az állás.

Fordulás után 20 pontra megléptek a házigazdák, miközben a zöld-sárga alakulat a harmadik játékrészben - a korábbi 15 és 13 után - csak 12 pontot hozott össze, így a 66-40-ről induló zárószakasznak már nem maradt tétje. A magyar bajnok 3/8-ra rontotta mérlegét, így várhatóan a nyeretlen Tarbes-ot megelőzve az utolsó előtti pozícióban zárja majd a csoportkört. A sereghajtó franciák előtt ugyanis a Sopronnak és a Polkowicének is legfeljebb 4/8 lehet a végén a mutatója, az egymás elleni összevetés pedig a lengyeleknek kedvez. A Székely-csapat egy hét múlva, utolsó csoportmeccsén az olasz Schiót fogadja.

Női Euroliga
B csoport, 11. forduló
Polkowice (lengyel) - Uniqa-Euroleasing Sopron 83-50 (26-15, 19-13, 21-12, 17-10)
a magyar csapat legjobb dobói: Horti 18, Kurasova, Zavecz 6-6

 

megosztom