Férfi kézilabda Eb

Izland fordított Norvégia ellen, a horvátok a szlovéneket is elintézték

megosztom

A Szerbiában zajló X. férfi kézilabda Európa-bajnokság 2. fordulójának szerdai mérkőzésein a horvátok 31-29-re legyőzték Szlovéniát, míg az olimpiai ezüstérmes Izland nagy harcban múlta felül Norvégiát.

A D-csoport szerdai találkozóin többé-kevésbé érvényesült a papírforma, hiszen mind a horvát, mind az izlandi válogatott megnyerte soros mérkőzését.

A szinte hazai pályán játszó horvátok az első félidőben uralták a mérkőzést, így Szlavko Goluzsa négygólos előnye egyáltalán nem volt meglepő. A fordulás után megtáltosodtak a szlovének, utolérték Balicékat, így egy szoros végjátékba kényszerítették keleti szomszédaikat. Végül a kilenc gólig jut Cupic vezette horvátok megnyerték a mérkőzést, így kedvező helyzetből várhatja a norvégok elleni mérkőzését.

A négyes másik találkozóján a norvégok sokáig vezettek az első fordulóban kikapó izlandiak ellen, de végül a nyolc gólig jutó Sigurdsson vezette szigetországiak a maguk javára fordították a mérkőzést.

Két kört követően még már két továbbjutó csapat kiléte megvan, a horvátok mellett a norvégok is a középdöntőben érezhetik magukat, az utolsó fordulóban a szlovén-izlandon azonban még előbbiek is kiharcolhatják a továbbjutást.

Férfi kézilabda Eb
D-csoport (Versec), 2. forduló
Izland-Norvégia 34-32 (18-20)
Horvátország-Szlovénia 31-29 (16-12)


 

Tabella
D-csoport
1. Horvátország 2 2 0 0 62-58 4 p
2. Izland 2 1 0 1 63-63 2 p
3. Norvégia 2 1 0 1 60-61 2 p
4. Szlovénia 2 0 0 2 56-59 0 p

 

megosztom