NBA

Három vereséget követően ismét nyert a Miami

  • Barcsai Róbert

Szerda hajnalban hét mérkőzéssel folytatódott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakasza. Többek között megszakadt a Miami három mérkőzés óta tartó vereségi sorozata, továbbra sem tud idegenben nyerni a San Antonio, a Clippers pedig sorozatban 16. alkalommal kapott ki Salt Lake Cityben.

A nap egyik legérdekesebb mérkőzését Orlandóban rendezték, hiszen óriási meglepetésre a Charlotte végig meccsben tudott maradni, sőt szinte végig vezettek is a mérkőzésen, azonban a negyedik negyedben Von Wafer, Hedo Türkoglu, valamint Ryan Anderson tripláival 96-89-re nyert a Magic, ezzel sorozatban ötödik győzelmüket aratva.

Dwight Howard ismét nagyot játszott 25 pontja mellett 17 lepattanót is gyűjtött, ráadásul abban az időszakban, amikor pályán volt (39 perc) 21 ponttal jobbak voltak a Bobcatsnél.

Jamesék hárommeccses vereségsorozatot szakítottak meg - Fotó: nba.com

Megszakadt a Miami három mérkőzésből álló vereségi sorozata, hiszen az idegenben még nyeretlen San Antonio Spurst verték hazai környezetben 120-98-ra. Dwyane Wade sérülés miatt kihagyta a mérkőzést, azonban a másik két nagy, James és Bosh együtt 66 pontot termelt, amivel könnyedén vezették győzelemre együttesüket. A mérkőzés érdekessége, hogy a félidőben még 14 ponttal a Spurs vezetettt, de a harmadik negyedet 39-12-re, a negyediket pedig 32-23-ra hozták Boshék. A Miamiba egyébként visszatért Mike Miller, nem is akármilyen teljesítménnyel, ugyanis Miller 18 pontot szerzett, hat triplakísérletéből hatot elsüllyesztett.

Derrick Rose sorozatban második mérkőzését hagyta ki, együttese ezúttal azonban nem vallott szégyent, hiszen a Bulls 118-97-re verte meg az erősen túlértékelt Sunst. A meccset lényegében az első negyed döntötte el, ahol a Bulls 39 pontot dobott 72%-os hatékonysággal, ezért Tom Thibodeau mester végigjátszatta kezdőivel az első játékrészt, délidőben pedig már 20 ponttal mentek a hazaiak.

Rose távollétében elsősorban a Boozer-Watson duó termelte a pontokat, ketten összesen 54-et, míg a másik oldalon hiába szerzett Steve Nash 25 egységet, ez a teljesítmény kevés volt a győzelemhez.

Továbbra sem megy a szekér a Bucksnak, ezúttal hazai pályán kaptak ki 105-95-re a Denvertől. A meccs már a második negyedben eldőlt, amikor 37-33-as Nuggets vezetésnél 19-4-es rohamot indítottak a vendégek, ezzel 37-56-ra alakítva az eredményt. A denveriek kispadja kiválóan teljesített, Corey Brewer 22, Al Harrington pedig 16 pontot dobott. A másik oldalon egyedül Brandon Jennings tudta tartani a lépést a Denver játékosaival, ős 30 egységig jutott.

Scott Skiles, a Bucks vezetőedzője így értékelte együttese ezzel magyarázta együttese gyenge szereplését: "A játékosaim nem igazán fogják fel, hogy mennyire keményen kellene teljesítenünk és koncentrálnunk ahhoz, hogy eredményesek lehessünk."

A Chris Pault és Mo Williamst nélkülözni kényszerülő Los Angeles Clippers 108-79-es vereséget szenvedett a Utah Jazz együttesétől, ezzel sorozatban 16. verségét szenvedte el a Clippers Salt Lake Cityben. NBA-ben nagyon ritka jelenség, hogy egy mérkőzés már az első pillanatokban eldőljön, de a Clippers első 8 dobásából 7-et elrontott, így 13-2-vel rajtolhatott a Jazz, a Los Angeles-i gárda pedig egyszer sem tudott visszajönni a meccsbe, ráadásul a 79 dobott pont a legrosszabb produkció volt a csapattól a szezon során. A mérkőzés legjobbja Paul Millsap volt, aki 20 pontot szerzett. Salt Lake Cityben valami nagyon összeállt, ugyanis a 0-2-es szezonkezdet óta már kilenc meccset nyertek meg Jeffersonék, ezzel szemben pedig csak két alkalommal kaptak ki.
Tyrone Corbin, a Utah vezetőedzője így értékelte együttese teljesítményét: "Igazán örültem, hogy láthattam, hogy a srácok élvezik amit csinálnak. Jó volt a csapatjáték, ezért megérdemeltük a sikert."

NBA
24. játéknap
Orlando Magic - Charlotte Bobcats 96-89
Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 95-105
Miami Heat - San Antonio Spurs 120-98
Chicago Bulls - Phoenix Suns 118-97
Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 95-105
Houston Rockets - Detroit Pistons 97-80
Utah Jazz - LA Clippers 108-79