Sportfogadás

Arn Gréta szoros meccsre kényszerítheti Dominika Cibulkovát

  • Barcsai Róbert

Csütörtökön hajnalban a második forduló utolsó mérkőzéseit rendezik Melbourne-ben, az idei év első Grand Slam-tornáján. A negyedik játéknapon pályára lép a mezőny egyetlen magyarja, Arn Gréta is, aki könnyen megszorongathatja a szlovák Cibulkovát. Íme, azok a mérkőzések, amelyeken mi forgatnánk a tőkénket.

Michael Llodra – Alex Bogomolov Jr. Hathárom tipp:  Michael Llodra @2.2

A veterán francia meglepően jól kezdte a szezont, hiszen Aucklandben szettveszteség nélkül győzte le a Dolgopolov-Haas-Wawrinka triót. Az Open első körében a lett Gulbist verte 2:6, 6:1, 6:2, 6:2-re.
Bogomolov Dohában kedzte az évet, ahol Volandrit nehezen győzte le, majd a második fordulóban visszalépett sérülés miatt. Az amerikai teniszező Sydneyben térhetett vissza, ahol Haasén és Troickin túljutva a harmadik fordulóban a francia Benneteau-tól kapott ki 6:2, 6:2-re. Melbourne-ben az első körben érvényesítette erejét a kemény pályán gyengén teljesítő Gimeno-Traver ellen, ugyanis Bogomolov könnyedén, 6:3, 6:2, 6:4-re nyert.

Véleményünk szerint Llodra könnyedén meglepetést okozhat, hiszen jóval komolyabb tapasztalattal rendelkezik, mint amerikai ellenfele, ráadásul idén eddig nagyon jól teljesít a francia. Legrosszabb esetben is legalább 50 százalék esélye van Llodrának, így a 2.2-es odds jó játéknak bizonyul.

Llodra-Bogomolov egymás elleni eredményei:
Év Helyszín Borítás Eredmény
2007 Noumea (challanger) Kemény 3-0, Bogomolov feladta
2003 Delray Beach Kemény 1:6, 6:1, 6:3

 


 

 

 

Roberta Vinci - Jie Zheng
Hathárom tipp: Jie Zheng @1.54

Roberta Vinci felemásan kezdte a szezont, hiszen Aucklandben az első fordulón még túljutott (Rebecca Marino, 7:5, 6:4), de a második fordulóban simán kikapott Elena Vesninától. Ezt követően Sydneyben az első fordulóban kiesett, a szlovák Daniela Hantuchova 7:5, 6:2-vel küldte haza az olasz lányt. Az Australian Open első körében a fiatal Alexandra Cadantut múlta felül 6:0, 6:1 arányban.

A kínaiak kiválósága idén szárnyal, Aucklandben ugyanis tornát nyert, ahol olyan ellenfeleket vert meg, mint Niculescu, Hradecka vagy éppen Kuznyecova. A döntőben az olasz Pennetta volt az ellenfele, aki 1:1-es szettállásnál, 2:0-s Zheng előnynél feladta a meccset. Az Open első körében az 1995-ös születésű Madison Keyst búcsúztatta meglehetősen könnyedén, 6:2, 6:1-gyel.

Úgy véljük, a bukmékerek mélyen alábecsülik a kínai hölgy idei teljesítményét, ezen kívül nagyban befolyásolja őket a két játékos világranglista-helyezése (Vinci 25., Zheng 38.). Véleményünk szerint a jelenlegi formákat elnézve nem okozhat komoly problémát Zhengnek az amúgy sem elsősorban keménypályás Vinci legyőzése.

Zheng-Vinci egymás ellen:
Év Helyszín Borítás Eredmény
2011 San Diego Kemény 6:4, 6:2
2004 Berlin Salak 6:4, 6:1

 

 

 

 

 

Dominika Cibulkova-Arn Gréta Hathárom tipp: Összes játék – Over 18.5 @2.1

A szlovák kiválóság Brisbane-ben kezdte az évet, ahol honfitársától, Daniela Hantuchovától szenvedett vereséget (6:3, 4:6, 3:6) az első fordulóban, ezt követően pedig Sydneyben lépett fel újra, ahol az első körben még legyőzte a kínai Shuai Penget (6:2, 4:6, 6:4), a második fordulóban azonban már nem bírt Caroline Wozniackival (5:7, 6:2, 4:6).
Arn Gréta Aucklandben és Hobartban játszott az Australian Open előtt, mindkét tornán az első körben búcsúzott. Aucklandben Julia Görges bizonyult nála jobbnak (5:7,6:3, 4:6), Hobartban pedig Anastasia Rodionova győzte le 6:4, 7:5-re. Melbourne-ben az első fordulóban Rebecca Marinót verte 6:4, 6:2-re.

Arn Gréta szoros meccsre kényszerítheti Dominika Cibulkovát

A szlovák hölgy nem a kiegyensúlyozott játékról híres, mérkőzéseinek nagy százaléka eljut a harmadik szettig, Arn Gréta pedig van olyan jó küzdő, hogy ki tudjon erőszakolni legalább egy tie breaket vagy a döntő szettet, amely a tipp zöldülését eredményezné.

Cibulkova-Arn egymás ellen:
Év Helyszín Borítás Eredmény
2007 New Haven Kemény 3:6, 6:2, 7:6

 

 

 

 

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!