Serie A

Claudio Ranieri újjáépítette az Intert

  • Bodnár Gergő

A sorozatban aratott hat győzelemnek köszönhetően az Inter már csak 6 pont távolságra van az első helytől. Negyven napja, még 15 pontos volt a hátrány.

Milito végre beindult, az elmúlt három meccsen mindig betalált.  A védelem a legszebb időket idézi, az előző hat fellépésen csak egy gólt kapott az Inter (a leccei Muriel talált be a milánóiaknak, még december 21-én) ráadásul a következő 6 találkozóból négyet a San Siróban játszhat Ranieri együttese.  

Amennyiben nem lenne elég a jó hírekből említsük meg, hogy Sneijder és Forlán játékra kész, hamarosan mindkettőjükkel teljes értékű harcosként lehet számolni! A remek szereplést mindenki Claudio Ranierinek tulajdonítja, aki szeptember 24-én a Bologna idegenbeli legyőzésével mutatkozott be az Inter kispadján.  Talán pár hónapja az Inter szurkolók nem a legnagyobb örömmel fogadták a korábban a Romát és a Juventust is irányító szakembert, de abban egyetértettek Gasperininél csak jobb jöhet.  Ranierivel lassan beindult az Inter olyannyira, hogy a vasárnap esti városi derbit öt mérkőzéses győzelmi sorozattal várta.  Az év talán legfontosabb meccsén pedig Ranieri legnagyobb kritikusainak is bizonyított. Az első félidő "visszafogottabb" játéka után észrevette mit és hogyan kell változtatni, és fantasztikusan megszervezett védelmének (és persze Milito góljának) köszönhetően az Inter megnyerte a derbit.

Az elmúlt 16 évben Claudio Ranieri volt az első olyan Inter-szakvezető aki nyerni tudott első városi derbijén. Ráadásul a milánóiak először győztek le a bajnokság első felébe tartozó klubot. Nem véletlenül lett a La Gazzetta dello Sportnál Samuel a mezőny legjobbja 7.5-es osztályzattal, és nem véletlenül nyilatkozta a Milan edzője Massimo Allegri sem, hogy az Inter elképesztően hatékonyan védekezett. A vasárnapi derbin a lecserélésekor kifütyült Pato szinte helyzetbe sem került, de Ibrahimovic 5.5-es osztályzata is elég beszédes.  Ranierivel 15 meccsen 31 pontot gyűjtöttek a feket-kékek, ez 2.06-os átlagnak felel meg. Sorozatban megnyert hat találkozóra legutóbb még a Mourinho-érában volt példa 2008 novemberében és decemberében!

A jó szereplés magyarázata az eredményes védekezés mellett (18 bajnokin csak 19 gólt kapott az Inter) az alaposan feljavuló csatárjáték. Pazzini és Milito remekül megérti egymást elől, az argentin ráadásul élvezi a bizalmat, melyet eddig 7 góllal hálált meg. Diego Milito az előző 3 körben összesen négy alkalommal volt eredményes. A La Gazzetta dello Sport internetes oldalán kedden megjelent "Így született újjá az Inter" című cikk mindezek mellett kiemelte, hogy a közelgő Bajnokok Ligája mérkőzések előtt külön jó hír Ranieri számára, Forlán és Sneijder (ketten együtt 16 bajnokit játszottak ebben az idényben) visszatérése. Velük már csütörtökön a Genoa elleni kupameccsen lehet számolni. Szükség van egyáltalán Tévezre?

“La risalita potrebbe non essere finita”. Ezzel a mondattal zárul a Gazzetta cikke. Vagyis a feltámadás még nem ért véget. Nehéz vitatkozni. Jelenleg minden jel erre utal.