Férfi kézilabda Eb

A szerbek kiharcolták a győzelmet Dánia ellen

A szerbiai férfi kézilabda Európa-bajnokság keddi játéknapján Szerbia szoros meccsen verte Dániát, míg a lengyelek kiütötték a szlovákokat.

A déli szomszédunknál zajló kontinenstorna második fordulóira került sor kedden, ahol a nap leginkább várt találkozóján a házigazda szerbek némi meglepetésre legyőzték a vb-döntős dánokat.

Veszelin Vukovics együttese komoly célokat tűzött ki maga elé a tornát megelőzően, amit a lengyelek és a immáron a dánok legyőzése után akár képes is lehet megvalósítani.

Az A-csoport rangadójának első félidejét ugyan uralta a skandináv csapat, de Darko Sztanics kapusnak köszönhetően látótávolságon belül maradtak a hazaiak. A fordulás után egyre inkább belelkesültek a szerbek, a veszprémi Marko Vujin is elkezdte lődözni a gólokat, így a hajrára már náluk volt az előny. A rendkívül izgalmas végjátékban ismét Sztanics volt a főszereplő, fontos bravúrokat mutatott be, Szerbia pedig második komoly mérkőzését is megnyerte.

A szlovákok elleni utolsó találkozó így már tétnélkülivé vált a házigazdának, hiszen ott vannak a középdöntőben, és mivel a dán-lengyel páros jut tovább, a maximálisan vihető 4 ponttal menetelnek a következő fázisba.

A csoport másik mérkőzésén az első fordulóban igen gyengét produkáló Lengyelország 17 gólos sikert arattott Szlovákia felett. Bogdan Wenta csapata ezzel a győzelmmel bebiztosította továbbjutását, de a harmadik körben Dánia ellen rendkívül nagy harc várható középdöntőbeli pontokért.

Férfi kézilabda Eb
A-csoport, 2. forduló
Lengyelország - Szlovákia 41-24 (17-13)
Szerbia - Dánia 24-22 (10-12)

 

 



 

Tabella
A-csoport
1. Szerbia 2 2 0 0 46-40 4 p
2. Lengyelország 2 1 0 1 59-46 2 p
3. Dánia 2 1 0 1 52-49 2 p
4. Szlovákia 2 0 0 2 49-71 0 p