Férfi kézilabda Eb

A lengyelek magabiztosan, a németek nehezen nyertek

A szerbiai férfi kézilabda Európa-bajnokság keddi játéknapján Németország heroikus küzdelemben tudta csak felülmúlni Macedóniát, a csoport másik meccsén a svédek négy góllal győzték le a cseheket.

A B-csoport első fordulójában teljesen felborult a papírforma, hiszen a németek jogos veresége a csehektől, valamint a vb-negyedik svédek döntetlenje a macedónokkal sokakat meglepett.

A keddi második körben először a német-macedón párharcra került sor, amely végül olyan küzdelmet hozott, amelyre megint csak kevesen számítottak. A Kiril Lazarov fémjelezte macedónok ugyanis hihetetlen elánnal vetették bele magukat a találkozóba, átlövői révén azonban tartotta a tempót a német gárda is. Az elején ugyan a 3-0-ra megléptek a germánok, de a villámgyors egyenlítés után már fej-fej mellett haladtak a csapatok. A többezres macedón szurkolótábor parázs hangulatot varázsolt a nis-i csarnokban, a félidő hajrájában repkedtek a műanyagpalackok, de hatalmas feszültség uralkodott a pályán is.

A döntetlennel záródó első rész után a folytatásban a macedón csapat akarata érvényesült leginkább, az egykori veszprémi Larazov vagy kihagyhatatlan helyzetbe hozta beállós társát Stoilovot, vagy maga vette be a német kaput, míg az olykor bizanytalannak tűnő német játékosok  többször is belehibáztak. A német mentalitás ereje azonban ezen az estén is megmutatkozott: az utolsó pillanatokban kiélezett állásnál a padról beugró Heinevetter hetest fogott, majd a tavalyi BL-gólkirály Geinsheimer szélről betalált, így a vége előtt néhány másodperccel már náluk volt az előny. Az utolsó támadást a macedónok vezethették, de Lazarov a felső lécet találta telibe, így Martin Heuberger együttese megszerezte a győzelmet.

A csoport másik találkozóján a németverő csehek négygólos vereséget szenvedtek a svédektől. A skandinávok mindkét félidőt két-két góllal megnyerték, az Ola Lindgren és Staffan Olsson irányította skandinávok legjobbja a 10 gólig jutó Niclas Ekberg volt, míg a cseheknél Filip Jichá hétig jutott.

Az utolsó forduló előtt ebben a csoportban még sok kérdés nyitva áll, a macedónok Csehországgal, a svédek pedig Németországgal mérkőzének.

Férfi kézilabda Eb
B-csoport, 2. forduló
Németország - Macedónia 24-23 (12-12)
Csehország - Svédország 29-33 (17-19)

 




 

Tabella
B-csoport
1. Svédország 2 1 1 0 59-55 3 p
2. Csehország 2 1 0 1 56-57 2 p
3. Németország 2 1 0 1 48-50 2 p
4. Macedónia 2 0 1 1 49-50 1 p