Serie A

Pontot lopott a Bologna Nápolyból - videó

1-1-es döntetlent játszott a Napoli és a Bologna előbbi otthonában a Serie A 18. fordulójának zárómeccsén.

A Napoli azért küzdött a mérkőzésen, hogy közelebb kerüljön az élmezőnyhöz, a Bologna pedig azért, hogy eltávolodhasson a kiesőzónától. Előbb a vendégek tehettek volna azért, hogy elérjék a céljukat, de Acquafresca első lehetősége kimaradt a 6. percben.

A 14. minutumban azonban már nem hibázott, amikor Pulzetti jobb oldalról az ötösre passzolt labdája megtalálta őt. Átvette a játékszert, és a hálóba vágta. (0-1)

Cavani (kékben) ugyan megszerezte az egyenlítést jelentő gólt, de döntetlen így is botlásnak tekinthető a Napolitól - Fotó: AFP

A folytatás a vendégek számára érhető módon a védekezésről szólt, és sokáig jól is tartották magukat. Az égszínkékek kevés helyzetet tudtak kialakítani, jól tömörültek a védők.

Az egyenlítés végül egy tizenegyesből sikerült a Napolinak, miután Morleo kezezett a saját tizenhatosán belül. Cavani kőkeményen középre vágta a labdát, így Gillet hibázott azzal, hogy elvetődött. (1-1)

A Bologna a hajrában is meg tudta őrizni a döntetlen állást, így mindenképpen elégedettebb lehet a mérkőzés után, hiszen a megszerzett egy ponttal négy egységre került a kieső helyektől. A Napoli is ugyanennyire van az ötödik helyezett Intertől, miközben a Juventus mögött már 10 pont a hátránya.

Serie A
18. forduló
Napoli-Bologna 1-1 (0-1)
gólszerzők: Cavani (72. - büntetőből), illetve Acquafresca (14.)