El Clásico

Nem érzek semmilyen nyomást - Cristiano Ronaldo

A Real Madrid portugál gólzsákját több kritika is érte a Barcelona elleni rangadókon nyújtott teljesítménye miatt, de a szerdai kupacsatát megelőzően nem érez különösebb terhet emiatt.

Ronaldo nem érzi, pedig nagy rajta a nyomás - Fotó: AFPCristiano Ronaldót a december 10-i, a Real 3-1-es vereségével zárult El Clásico után "találta meg" a Bernabéu közönsége, amit követően a sajtó igyekezett sértődött sztárként feltüntetni a portugál támadót, mondván a Granada ellen szerzett gólja után meglehetősen visszafogottan ünnepelt.

Az élet úgy hozta - na meg a Király Kupa sorsolása -, hogy a vártnál  hamarabb találkozik egymással a két gigász, szerdán ugyanis a negyeddöntők első felvonásában Madridban ismét egymásnak feszülnek - mondhatni, itt a remek alkalom, hogy a játékos "reagáljon" a kritikákra.

"Mindig megpróbálok lazítani a meccsek előtt. Nem érzek magamom nyomást. Igyekszem pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, és mindig keresem az új kihívásokat. Nagyon fontos számomra, hogy mentálisan erős maradjak" - mondta a CR7 egy rádióinterjúban.

"Minden mérkőzést meg akarok nyerni. Ez az én célom, jó teljesítményt nyújtani és jó eredéményt elérni. Nem érdekel, hogy éppen ki az ellenfél, a motivációm mindig ugyanaz." Mióta Cristiano Ronaldo a blancókhoz igazolt, egyetlen Barcelona elleni mérkőzésen tudott alkotni, a tavalyi Király Kupa-fináléjában a hosszabbításban az ő fejese döntötte el a találkozót.

"Mikor boldog vagy, és élvezed a futballt, csak jó dolgok történhetnek a csapattal" - zárta le eme világmegváltó gondolattal a mondandóját Ronaldo.

Szerda este 22 órakor a hatharom.com-n élő szöveges tudósítást olvashattok a 2012-es év első El Clásicójáról.