Vízilabda Eb

Négy góllal vertük a világbajnok olasz válogatottat

  • MTI
megosztom

A magyar férfi vízilabda-válogatott hétfő este 12-8-ra legyőzte a világbajnok olasz csapatot az eindhoveni Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában.

A már az első napra "rendelt" csoportrangadón az itáliaiak kezdtek hatékonyabban, de Varga Dániel nem sokkal később egyenlített (1-1), 1-2 után pedig Kásás Tamás talált be szabaddobásból (2-2). Emberelőnyből azonban az első szünet előtt közvetlenül megint az olaszok jutottak vezetéshez (2-3).

A második negyedben gyors egymásutánban kétszer is emberhátrányban játszott a magyar csapat, de nem kapott gólt, viszont magyar fórnál Hosnyánszky Norbert egalizált (3-3).  Aztán át is vette a vezetést Kemény Dénes legénysége, majd megduplázta előnyét: előbb Kiss Gergely kapáslövésből, aztán Steinmetz Ádám centerpozícióból volt eredményes (5-3). De még nem volt vége a pazar sorozatnak: Hárai Balázs cseppet sem tipikus centergólja után Szivós Márton is betalált a nagyszünet előtt (7-3).

A harmadik nyolc perc elején a magyar csapat első duplázójaként Steinmetz "csúsztatta" kapuba a labdát (8-3), s bár hosszú idő után a taljánok is betaláltak, az újabb "kettőző", Kiss révén maradt a tetemes különbség (9-4). Az ifjabbik Varga fivér, Dénes jóvoltából lett 10-4, majd olasz válasz után Szivós alakította 11-5-re az állást.

A befejező negyed 11-6-os magyar vezetésnél indult, majd egy sikeres olasz ejtést (11-7) követően Hárai bizonyította, hogy tud "valódi" centergólt is lőni (12-7). Még egy itáliai találat született ugyan, az utolsó percekben azonban már érintetlen maradt a magyar kapu, a végig remeklő Szécsi Zoltán több bravúrjának köszönhetően is.

A nagyszerűen bemutatkozó  magyar válogatott legközelebb kedden száll vízbe: 19 órától a házigazda holland csapat az ellenfél.

Férfi vízilabda Eb
A-csoport
MAGYARORSZÁG-OLASZORSZÁG 12:8 (2:3, 5:0, 4:3, 1:2)
Európa-bajnokság, Eindhoven, v.: Brguljan (montenegrói), Buch (spanyol)
Magyarország: Szécsi - Katonás, Madaras, Varga Dénes 1, Kásás 1, Hosnyánszky 1, Kiss G. 2, Szivós 2, Varga Dániel 1, Biros, Steinmetz Á. 2, Hárai 2. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Olaszország: Pastorino - Perez, Gitto, Figlioli 2, Giorgetti 1, Felugo 1, Figari 1, Gallo, Presciutti 1, Fiorentini, Aicardi 2, Lapenna, Volarevic (kapus). Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Gól - emberelőnyből: 5/9, ill. 3/12
Kipontozódott: Fiorentini (23.p.)

 

megosztom