Férfi kézilabda Eb

Még minden nyitott - Skaliczki László

  • Hesz Tamás
megosztom

A magyar férfi kézilabda-válogatott az oroszok elleni 31-31-es döntetlennel kezdte meg a szereplését a szerbiai Európa-bajnokságon. A mérkőzés után Skaliczki László egykori szövetségi kapitány a hatharom.hu-nak elmondta, hogy a meccs előtt is döntetlen körüli eredményt várt, és még minden nyitott a továbbjutást illetően.

"Nagyon szépen kezdtünk. Frissen és nagyon jó lövőszázalékkal játszottunk támadásban, sajnos az elején a védekezésünkben nem tudtunk elég energiát mozgósítani. Aztán ahogy fáradtunk, a támadójátékunk kicsit beszürkült, csak Császár Gabi vitte a második félidőben a hátán a csapatot. A védekezésünk viszont szigorúbb lett, jobban zártuk a réseket, megelőztük a beállót, a fölütközések rendben voltak, nem tudtak úgy átlőni minket, mint az elején, Mikler jól fogta ezeket az átlövéseket. Az emberfölényes szituációkat sajnos rosszul éltük meg. Ott volt a sansz a győzelemre, az első félidőért is egy kicsit kár, de még minden nyitott. Ha nyertünk volna, akkor is minden nyitott lenne."

A második félidőben láthatóan visszaesett a támadójátékunk. Az első félidőben Iváncsik Gergő, Ilyés, Mocsai és Császár parádézott, de a második félidőben az oroszok védelme jobban összeállt.

"Ráadásul mi meg elfáradtunk" - vélekedett Skaliczki László "Ez a szellemi és fizika harc felemészti a csapatot. Az elején dinamikusan kézilabdáztunk, ez az idő előrehaladtával már kevésbé hatékony, ez természetes dolog. A gyors indítások a második félidőben elmaradtak, pedig az elején nagyon jól indultunk a sáncok és a labdaszerzések után. Azok, akik védekezésben is fenn voltak a robusztus oroszok ellen nyilván elfáradtak, nem véletlen, hogy Császár, aki védekezésben pihent, többet tudott hozzátenni a támadáshoz."

Ilyés parádézott az elején, de a második félidőre elfáradt - Fotó: AFP

A második sorunkból Krivokapics jól kezdett, Schuchnak is voltak jó pillanatai, viszont Ancsin pályára sem lépett az első meccsen.

“Nyilván ő a legfiatalabb, és ezek szerint ő az utolsó a sorban. Lehetséges, hogy ő védekezésben még nincs annyira beépítve ebbe a falba, támadásban pedig Krivokapicsban bízott a kapitány, hiszen Ancsin átlövései helyett a Koper átlövőjének test melletti lövései sokkal hatékonyabbak lehettek volna, és a végjátékra nem lehet behozni valakit, aki addig pályára sem lépett."

A kapusaink nem voltak ma igazán formában. Fazekas az első félidőben kevés bravúrt mutatott be, Mikler pedig egy közepes átlagot hozott.

"A kapus az egy bizalmi poszt, a Nándinak az elején jöttek a védései, de a védekezésben nem kapott elég támpontot, és ha nem találkozik a kapus ilyenkor a labdával, akkor már nagyon nehéz dolga van. Nagy kérdés, hogy mi van a sérültekkel. Ha Zubai és Iváncsik Tomi sérülése annyira súlyos, hogy mezőnyjátékost kell cserélnünk, akkor kapust nem tudunk cserélni. De van olyan, hogy a kapusoknak nem megy, aztán a következő meccsen lehúzzák a rolót. Tatainak tényleg nagyon jól ment egész évben, de van három jó kapusunk, a szövetségi kapitány majd eldönti, hogy ki véd, hiszen ő van a csapat mellett. Nekünk csak az lenne a rossz, ha Tatai nem lépne pályára egyik csoportmeccsen sem, hiszen mi itthon kapus nélkül vagyunk, és egy felkészülést elég nehéz így végigcsinálni" - mondta a szegediek mestere.

megosztom