Sportfogadás

Kedden is hatalmas harc várható a második körbe jutásért

  • Barcsai Róbert

A meglepő eredményekben bővelkedő első nap után nem áll meg az élet Melbourne-ben, kedd hajnalban folytatódik az év első Grand Slam-viadala. Várhatóan a mai nap több szoros mérkőzést tartogathat majd, mint a tegnapi, mi pedig ezt próbáljuk meg kihasználni.

Juan Ignacio Chela – Michael Russel
Hathárom tipp: Összes játék – Over 38.5 @1.99

Chela idén még csak egy alkalommal lépett pályára, az Australian Opent megelőző héten Aucklandben lépett játszott, de az első mérkőzésén búcsúzni kényszerült, hiszen kikapott a francia Benoit Paire-től 7-5, 6-2, 6-2-re. A veterán argentin elsősorban salakos játékos, de kemény pályán sem mozog rosszul, bár az utóbbi évek során egyre kevesebbszer szerepelt kemény borításon.

Michael Russel szintén nem a fiatal teniszezők táborát erősíti, az amerikai játékos januárban ünnepelte a 34. születésnapját. Russel elsősorban a keménypályás versenyeket részesíti előnyben, már évek óta megbízhatóan hozza a pozitív mérleget ezen a borításon. Idén már hét meccset játszott, ebből ötöt meg is nyert. Egy Noumenai challangeren a negyeddöntőig menetelt, majd múlt héten Sydney-ben sikerrel jutott a főtáblára, ráadásul a selejtezőben olyan játékosokat vert, mint Simon Greul, Victor Hanescu, vagy épp Ryan Sweeting.

Ha a mérkőzés nyertesét kellene megtippelnem, akkor nagy bajban lennék, mert a két öregnek nagyjából 50-50%-a van a továbbjutásra (Russelnek egy picit több), teljesen nyílt mérkőzésre számítok, ezért úgy gondolom, hogy az over jó tipp lehet. A meccs várhatóan elhúzódik, egy tie-break is becsúszhat, ráadásul azon sem csodálkoznék, ha döntő szettre kerülne sor.
Egy alkalommal már találkozott a két játékos egymással, bár ebből túlságosan messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni.

Chela-Russel
egymás elleni mérleg
Év Helyszín Borítás Eredmény
2007 Indian Wells Kemény 6-4, 6-4



 

 

 


 

Janko Tipszarevics – Dimitrij Turszunov
Hathárom tipp: Összes játék – Over 30.5 @1.81

A szerbek kiválósága jól kezdte a szezont, Chennai-ban döntőt játszott, ahol a kanadai Milos Raonic-tól szenvedett vereséget. Igazából Indiában ki volt kövezve Tipszarevics útja a döntőig, hiszen nem találkozott minőségi ellenféllel, a kötelező győzelmeket azonban behúzta, hiszen szettveszteség nélkül intézte el a Bhambri-Goffin-Soeda triót.

Turszunov formáját tekintve ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta, Dohában az elsősorban salakos Ramos-Vinolastól kapott ki, majd Sydney-ben a ciprusi Marcos Bagdatisztól kapott ki 2-0-ra.
A határ természetesen nem véletlenül ennyire alacsony, a tömeg szemében Tipszarevics nagyon népszerű tipp lesz majd, sokan úgy gondolják, hogy a szerb könnyedén győzhet, én viszont valamiért mégsem. Tipszarevicsről tudni kell, hogy az Australian Openen általában problémái vannak, egyszer sikerült csak eljutnia a harmadik körig. Turszunov formán kívül játszik, utolsó öt mérkőzésén még csak szettet sem nyert, túl könnyű falatnak tűnhet Tipszarevics számára. Ennek ellenére a határ 30.5-re van beállítva, sőt, sok iroda 32.5-ös line-t rakott ki, ami számomra egy kicsit érthetetlen. A 30.5-ös határ átlépéséhez elég egy tie-break és két szorosabb szett, de az is elég lehet, ha négy szettes lesz a meccs (Tipszarevics már a 100%-ig salakosnak mondható Oscar Hernandezzel is játszott öt szettes meccset Melbourne-ben…). Megvizsgáltam a két játékos egymás elleni mérlegét is, ott is találhatunk pár érdekességet.

Tipszarevics - Turszunov
egymás elleni mérleg
Év Helyszín Borítás Eredmény
2011 Moszkva Kemény 6-4, 6-2
2011 Tokió Kemény 6-7, 7-6, 5-7
2008 Wimbledon 7-6, 7-6, 6-3
2006 Doha Kemény 5-7, 2-6
2003 Torrance (challanger) Kemény 6-3, 5-2 Turszunov feladta



 







 

Amint az a táblázatból is leolvasható, a két játékos már produkált nagyon érdekes, szoros meccseket, ráadásul mind-mind gyors borításon, ennek tükrében pedig szerintem óvatosabb téttel érdemes az árral szemben menni és megpróbálni az overt ennyire alacsony határon.

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!