Karrier

Éric Abidal szerződést hosszabbít a Barcelonával

megosztom

A francia a védő a hírek szerint megállapodásra jutott a klubvezetéssel szerződésének meghosszabbításáról.

Éric Abidal szerződése nyáron lejár, ő pedig már hónapok óta "birkózik" új kontraktusa ügyében a klub vezetőivel. A francia védő csökkentett adóterheket kért új szerződésében, de ez nem tűnt megvalósíthatónak. A játékos ugyan novemberben maga jelentette be, hogy aláír a katalánokhoz, de ez egészen idáig nem történt meg, pedig a végleges szerződéstervezet már hetek óta nála van.

Ennek az lehetett az oka, hogy 2012-től a spanyol kormány az eddigi 49 százalékról 56-ra emeli az adókulcsot azoknál is, akik havonta 300 ezer euró fölött keresnek. A balhátvéd márpedig ebbe a csoportba esik, így az adócsökkentés egész biztosan nem jöhet össze.

Közben egyre élénkebben lehetett hallani az Arsenal érdeklődéséről, Arsene Wenger ugyanis az Ágyúsok védelmének bal oldalát szeretné megerősíteni, ráadásul ingyen juthatott volna egy klasszis védőhöz nyáron.

A La Vanguardia című spanyol lap azonban hétfői számában arról írt, hogy Abidal megújítja a szerződését. A klub hivatalos közleményt ugyan nem adott még ki, de elismerte, hogy elvi megállapodásra jutottak.

megosztom