Biatlon

Sipulin nyerte a férfi üldözéses versenyt, Peiffert a zsűri rakta be másodiknak

  • VNA

Az orosz Anton Sipulin nyerte meg a Nove Mestóban rendezett férfi üldözéses versenyt.

Vasárnap délután a férfiak 12,5 kilométeres üldözéses versenyével zárult a biatlon hétvége a csehországi Nove Mestóban. A szombati sprintverseny győztese, az összetett világkupát vezető norvég Emil Hegle Svendsen indult neki a távnak, de közvetlenül mögötte rajtoltak a  Fourcade-testvérek, Martin és Simon is. Az első sorozatban rögtön mindhárman hibáztak, így az orosz Anton Sipulin átvette tőlük a vezetést. Az orosz biatlonos a másodikban sem hibázott, a harmadik lövészetben viszont igen, ami után Simon Fourcade vette át a vezetést, igaz csak hét másodperccel testvére és a remekül sífutó Sipulin előtt.

Az utolsó lövészethez aztám már egyszerre érkezett a vezető hármas, ebből a helyzetből viszont az orosz versenyző jött ki jól, aki nem hibázott, míg a franciák pedig két-két büntetőkörre kényszerült. Sipulin pályafutása során másodszor tudott versenyt nyerni a Világkupában. Érdekesség, hogy a célba a két Forucade testvér érkezett be ugyan a dobogós helyeken, végül Simon mégsem állhatott fel rá az eredményhirdetésnél.

Az ötödik helyen a célba érő német Arnd Peiffer ugyanis a találatjelző rendszer hibája miatt egy olyan büntetőkört is le kellett, hogy fusson, amit az első álló lövészete miatt nem kellett volna. Ezért a német versenyző utólag kapott 21 másodperces jóváírást, ráaádásul a zsűri úgy döntött (mivel a hajrát Peiffer részvételével már úgysem tudnák megrendezni, ahol Fourcade is gyorsabban ment volna, ha tudja, hogy nem biztos a második helye), hogy a második helyen holtversenyt hirdet közte és Martin Fourcade között és nem oszt ki bronzérmet senkinek.

Biatlon Világkupa 2011/12
Nove Mesto (CZE) - férfi 12,5 km üldözéses
1. Anton Sipulin (orosz) 34:50,8 (1)
2. Martin Fourcade (francia) +11,1 mp (3)
2. Arnd Peiffer (német) +11,1 mp (3)
4. Simon Fourcade (francia) +29,5 mp (3)
5. Dimitrij Maliszko (orosz) +31,0 mp (3)
6. Fredrik Lindström (svéd) +32,6 mp (3)
Az összetett Világkupa állása: 1.Emil Hegle Svendsen (norvég) 474 pont, Martin Fourcade (francia) 450 pont, 3. Simon Fourcade (francia) 395 pont, 4. Andreas Birnbacher (német) 391 pont, 5. Tarjei Boe (norvég) 377 pont, 6. Andrej Makovejev (orosz) 370 pont