Premier League

Henry és van Persie a PL egyik legjobb kapusával néz farkasszemet

Az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának vasárnapi játéknapján Walesben szaporítaná pontjai számát az Arsenal, míg Buzsáky Ákos csapata, a Queens Park Rangers új menedzserrel lábalna ki a gödörből a Newcastle otthonában.

Newcastle United-Queens Park Rangers 14:30
Hathárom-tipp: 1

Először lép pályára a Buzsáky Ákost is foglalkoztató QPR a menedzserváltás óta, Martin Jolnak nyolc veretlenül megvívott forduló után kell győzelemre vezetnie a londoniakat a Newcastle otthonában. A Szarkák a legutóbbi körben fényes győzelmet arattak a Manchester United ellen (3-0), és a Queens Parktól 1995-ben kaptak ki utoljára, hazai környezetben 1993-ben.Ősszel gól nélküli döntetlent hozott a párharc.

E kép óta jónéhány év eltelt már, de a két játékos még mindig sikeres párost alkothat - Fotó: AFP
 

Swansea City-Arsenal 17:00
Tv: Digi Sport
Hathárom-tipp: x

A Premier League történetében először találkoznak a felek a Liberty Stadionban, szeptemberben az Emiratesben Andrej Arsavin góljával győzött az Arsenal. Arsene Wenger csapata két hete botlott az Fulham otthonában, míg az újonc Swansea az elmúlt hat fordulóban mindössze egyszer kapott ki, az FA-kupa-fordulót mindkét együttes sikerrel vette – az Arsenal a nagy visszatérő, Thierry Henry góljával nyert a Leeds ellen, a francia a walesiek ellen Gervinho távolléte miatt kezdőként kaphat lehetőséget.

 Brendan Rodgers szinte minden játékosával számolhat, a vendégeknél Thomas Vermaelen, Bacary Sagna, Gibbs Kieran, Carl Jenkinson, Jack Wilshere és Andre Santos sérült, Per Mertesacker és Tomas Rosicky betegséggel küzd.

Az Ágyúsok legutóbb 1983-ben, újév napján látogattak Swansea-be és 2-1-re diadalmaskodtak. A Henry-van Persie csatárpárosnak most viszont annak a Michael Vormnak a kapuját kell bevennie, akinek hálója kilencszer maradt érintetlen a szezonban, ebből hatszor hazai pályán, ennél csak a Manchester United mutatója a jobb, de ott megoszlik a teljesítmény De Gea és Lindegaard között. Emellett csak a Vörös Ördögök távoztak három ponttal a Libertyből.