Serie A előzetes

Az év egyik legjobban várt meccsét rendezik a San Siróban: ma este Milan-Inter rangadó!

A Serie A 18. fordulójának csúcsrangadóján az első helyen álló Milan városi vetélytársával, az Interrel találkozik, míg a Juventus a Cagliari elleni győzelmével ki is használhatja, ha az Inter pontot szerez, és az élre is ugorhat.

Milan-Internazionale 20.45
TV: Digi Sport
hatharom-tipp: 1

 "A derbi mindig egy nagyon speciális mérkőzés. Nem számít, mi történt korábban a bajnokságban, egy olyan találkozóról beszélünk, amire mindenki figyel, ami a játékosok az edzők és persze a szurkolók által a legjobban várt meccs. Épp ezért, illetve a versenyben maradás miatt szeretnénk győzni. Megnyugodhatnak a szurkolóink, mindent meg fogunk tenni a sikerért" - vezette fel a vasárnap esti rangadót az első milánói városi derbijére készülő Claudio Ranieri.

Az előző öt bajnokiját megnyerő Inter, amennyiben nyerni tudna legnagyobb riválisa ellen, bejelentkezhetne a bajnoki címért” - jegyezte meg a mérkőzést felvezető egyik cikkében a La Gazzetta dello Sport.  A két klub között pillanatnyilag 8 pont a különbség, egyértelmű tehát, hogy az Inter számára lesz fontosabb az esti meccs. A fekete-kékeknél Achilles-ín sérülés miatt a keretbe sem került Dejan Sztankovics, vállalja viszont a játékot a kapus Júlio Cesar. Ranieri a derbire sem változtat, marad a 4-4-2-es felállás: a 6 gólos Milito és Pazzini lesz a két támadó, Sneijder csak a kispadon kap helyet.

"A lehető legnyugodtabb körülmények között készültünk a mérkőzésre. Kétség sem férhet hozzá, a derbi nagyon fontos számunkra, a végeredmény jelentősen befolyásolhatja a további sorsunkat. Ami Patót illeti, teljesen normális a viszonyunk, kölcsönösen tiszteljük egymást. Örülök neki, hogy maradt, de azt szeretném elmondani, hogy én soha nem kértem a klubvezetést, hogy engedjük el. Az nem jelent semmit, hogy nem kezd, Robinhóval is előfordult már hasonló. Az idény nagyon hosszú, nem lehet ötven találkozót kezdőként végigjátszani" - nyilatozta a Gazzettának a Serie A-ban október 2-a óta veretlen Milan edzője.

A szerződését épp a napokban 2014-ig meghosszabbító Massimilliano Allegri ezen kívül dicsérte a Gasperini után Ranierivel egyre eredményesebb focit bemutató ellenfelet, és hangsúlyozta, hogy mindenkinek tisztában kell lennie a meccs jelentőségével.

A listavezetőnél természetesen a kezdő sípszótól kezdve pályán lesz a góllövőlistát 12 találattal vezető Ibrahimovic, az előző 6 meccsén 7 gólt szerző svéd csatár ékpárja Robinho lesz. A tavaly áprilisi városi derbin duplázó Pato csak a padon kezd, Emanuelsonhoz hasonlóan. Ambrosini helyett Seedorf lesz az egyik belső középpályás, Thiago Silva játéka viszont erősen kérdéses. A milánói városi derbi ma este 20.45-kor kezdődik. A találkozót élőben közvetítjük a hatharom.com-n!

Várható kezdőcsapatok
Milan: Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Seedorf, Van Bommel, Nocerino - Boateng - Ibrahimovic, Robinh
Inter: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo - Zanetti, T. Motta, Cambiasso, Alvarez - Pazzini, Milito

 

Lazio-Atalanta 12.30
TV: Digi Sport Plus
hatharom-tipp: X

A játéknap első mérkőzésén a 4. helyen álló Lazio az egy hete a Cesenát 4-1-re legyőző Atalantát látja vendégül. A rómaiak szerdán a Verona kiverésével bejutottak az Olasz Kupa negyeddöntőjébe, Edy Reja csapata viszont már három forduló óta nem nyert a Serie A-ban. A Klose-Rocchi csatárketőssel kezdő Lazio első idei bajnokiján 4-0-ra kapott ki a Siena otthonában. A Stadio Olimpicóban viszont csak két együttes, a Genoa illetve a Juventus szerezte meg a három pontot ebben az idényben.

Várható kezdőcsapatok
Lazio:  Marchetti- Biava, Dias, Radu; Cavanda- Gonzalez, Ledesma, Lulic-Hernanes-Klose, Cisse
Atalanta: Consigli- Masiello, Ferri, Lucchini, Peluso- Schelotto, Cigarini, Carmona, Padoin- Denis, Marilungo

Juventus-Cagliari 15.00
TV: Digi Sport
hatharom-tipp: 1

Amennyiben a Milan pontot veszít a városi derbin, és a Juventus legyőzi hazai pályán a Cagliarit, Antonio Conte csapata átveszi a vezetést a tabellán. Egy hete a Juve a Lecce otthonában győzött, az idegenben csak 3 győzelemnél járó Cagliari pedig a Genoát verte. A vasárnap délutáni találkozón Chiellini eltiltás, Quagliarella pedig sérülés miatt nem játszhat. Ott lesz a kezdőben Vucinic és Pepe mellet az a Matri is, aki még Cagliari játékosként a két csapat 2009 januárjában lejátszott meccsén győztes gólt szerzett Torinóban!

Várható kezdőcsapatok
Juventus: Buffon- Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, De Ceglie- Vidal, Pirlo, Marchisio-Pepe, Matri, Vucinic
Cagliari: Agazzi- Pisano, Canini, Astori, Agostini-Dessena, Ekdal, Nainggolan-Cossu-Larrivey, Ibarbo

További mérkőzések

Cesena-Novara 15.00
hatharom-tipp: X
Chievo-Palermo 15.00
hatharom-tipp: 2
Fiorentina-Lecce 15.00
hatharom-tipp: 1
Genoa-Udinese 15.00
hatharom-tipp: 2
Parma-Siena 15.00
hatharom-tipp: X
Napoli-Bologna
Hétfő 20.45