Serie A

A Juventus megadta a Milannak az esélyt, hogy ellépjen

Hazai pályán csak 1-1-es döntetlent ért el a Cagliari ellen a Juventus a Serie A 18. fordulójában, az Udinese pedig idegenben kapott ki a Genoától.

A Juventus remekül kezdett a Cagliari ellen, már a 7. percben vezetést szerzett. A hazaiak jobb oldalon nagyszerű rövidpasszos akciót vezetve bejutottak a vendégek tizenhatosán belülre, ott pedig Lichtsteiner kihagyhatatlan helyzetbe hozta Vucinicet, aki a hálóba passzolt. (1-0)

A folytatásban is egyértelmű fölényben voltak a Zebrák, sokkal többet birtokolták a labdát, de nagy helyzetként csak Matri távoli lövését jegyezhettük fel, a többi lehetőséget elszórakozták. A Cagliari eközben ritkán jutott csak el Buffon kapujának közelébe, de ott többször is érdekes helyzetek alakultak ki, miután többször is a hazai védők kezére pattant a labda. A legszabálytalanabbnak Pirlo megmozdulása tűnt a félidő hajrájában, de a játékvezető egyszer sem adott tizenegyest.

Cossu góljával okozott meglepetést a Cagliari a Juventus otthonában - Fotó: AFP

A szünet után meglepetésre gyorsan egyenlített a szárd együttes: Cossu elé került a labda, és ő távolról, kemény lövést küldött Buffon kapujába. (1-1)

A második játékrész nagy részében is megmaradt a hazaiak fölénye, de ez továbbra is meddőnek bizonyult. Vucinic, Pepe, Vidal és a csereként beállt Kraszics is többször helyzetbe került, de többnyire a kaput sem találták el. Amikor igen, akkor pedig Agazzi kapust is.

Újabb gólt így nem ért el egyik csapat sem, és a döntetlennel ponthátrányba kerülhet a Juventus a Milannal szemben a tabella élén, ha a piros-feketék le tudják győzni az esti szuperrangadón az Intert.

A harmadik helyezett Udinese szintén jól indította a Genoa elleni idegenbeli meccset, hiszen Ferronetti bombafejesével egy szöglet után a 14. percben előnybe került (0-1), és a szünetig sokkal jobban is játszott, mint vendéglátója.

A pihenő után azonban nagyot fordult a mérkőzés, hat perc alatt fordított a genovai együttes, a 71. percben pedig Palacio gólja már a hazaiak 3-1-es vezetését jelentette.

Kicsivel később Marco Rossit kiállította a játékvezető a Genoából, majd Di Natale egy tizenegyesből szépített, de a piros-kékek meg tudtak őrizni egy gólt az előnyükből, és 3-2-re győztek. Az udineiek így nem tudták visszaállítani előnyüket a kora délután nyerő Lazio előtt, a Genoa viszont nagyot lépett előre a sűrű mezőnyben, és a 8. helyen áll.

Serie A
18. forduló
Cesena-Novara 3-1 (3-0)
gólszerzők: Mutu (20., 39. - büntetőből), Rinauldo (45+1. - öngól), illetve Morimoto (89.)
Chievo-Palermo 1-0 (0-0)
gólszerző: Sammarco (50.)
Fiorentina-Lecce 0-1 (0-0)
gólszerző: Di Michele (66.)
Genoa-Udinese 3-2 (0-1)
gólszerzők: Granqvist (49.), Jankovic (51.), Palacio (71.), illetve Ferronetti (14.), Di Natale (75. - büntetőből)
kiállítva: Rossi (74.) - Genoa
Juventus-Cagliari 1-1 (1-0)
gólszerzők: Vucinic (7.), illetve Cossu (48.)
Parma-Siena 3-1 (1-0)
gólszerzők: Biabiany (24.), Valiani (66.), Giovinco (90+4.), illetve Grossi (79.)