Biatlon

A hóvihar miatt sem szakadt meg a verseny - ez tűrhetetlen

  • VNA

A Nove Mestóban sorra került biatlon Világkupa-versenyek után többen élesen kritizálják az IBU-t.

Ezen a héten a csehországi Nove Mestoban rendezik a bitalon Világkupa-sorozat versenyeit. A jövő évi világbajnokság tesztversenyének számító eseményen pénteken és szombaton is pokoli időjárás (sűrű hóesés és hatalmas szél) fogadta a sprintversenyek résztvevőit, így sokak szerint irreális eredmények születtek. Többen egyenesen megkérdőjelezik a nemzetközi szövetség (IBU) versenyrendezési gyakorlatát, amely semmilyen körülmények esetén sem fúj le versenyt. Az elégedetlenkedők szószólójának a sprintvilágbajnok Arnd Peiffer számított.

"Az IBU sohasem fúj le egyetlen versenyt sem, akármennyire is rossz körülmények vannak. Csak az számít, hogy a versenyt megrendezzék, semmi más nem fontos. Valaki mindenképpen örülni fog a végén, hiszen győztest akkor is avatnak, ha csillagok hullanak az égről. Eszetlenül zajlanak a dolgok az IBU-nál, hiányzik a képesség és a szándék egy ilyen kaliberű döntés meghozatalára. Mindig van olyan, akinek az az érdeke, hogy a verseny végigmenjen, és ezért nem is fog soha semmi megváltozni" - nyilatkozta a 24 esztendős német versenyző  a szombati verseny után. Peiffer elégedetlensége érthető, hiszen az első lövészet után még vezetett, de aztán a nagy szélben a második lövészetben háromszor is hibázott, így végül csak a 14. helyen fejezte be a sprint versenyt.

Bár maga a pálya és a kiszolgáló infrastruktúra remekül vizsgázott a hétvége során, az feltűnő volt, hogy Nove Mestóban főleg dél környékén erősödött fel a szél, amely nagyrészt a lövészetnek otthont adó stadionban is érezhető volt - a versenyzők legnagyobb bánatára...