La Liga előzetes

Mallorcán robogna tovább a Real Madrid

Öt mérkőzéssel folytatódnak a spanyol bajnokság küzdelmei, a 19. fordulóban a listavezető Real Madrid a Mallorca otthonába látogat, míg a dobogó alsó fokán álló Valencia a Real Sociedadot látja vendégül.

Sevilla - Espanyol 18.00
hatharom-tipp:1

A szenzációsan rajtoló Sevilla szekere az utóbbi fordulókban igen döcögősen közlekedik, az elmúlt időszak legsikeresebb andalúz alakulata a legutóbbi három bajnoki mérkőzését elveszítette, ráadásul szerdán a Valencia ellenében a Király Kupából is kiesett. Marcelino García Toral csapata jelenleg csak a 7. a bajnokságban, hat ponttal lemaradva a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helytől. A szombati rivális Espanyol vendéglátójával szemben felszálló ágban van, a Barcelona elleni bravúros pontszerzést megelőzően a Sporting Gijón és az Atlético Madrid is meghajolt a kék-fehérek előtt, így 24 pontjával csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően a Sevilla mögött a nyolcadik pozíciót foglalja el.  

A két csapat legutoljára augusztusban egy felkészülési mérkőzésen találkozott egymással, akkor Jesus Navasék 5-0-s sikert arattak, tétmérkőzésen májusban pedig Barcelonában győzték le az Espanyolt.   

A Real futballistái megállíthatlanok lesznek idén? - Fotó: AFP

Mallorca - Real Madrid 20.00
Tv: sport2
hatharom-tipp:2

A listavezető madridiak ahhoz a Mallorcához látogatnak a szombaton, amely az elmúlt évtizedben számos alkalommal töt borsot az orruk alá, de a Real pillanatnyi formáját elnézve, kevés a valószínűsége, hogy ezúttal sikerül a szigetlakóknak meglepetést okozniuk. A hétközi málagai kupagyőzelem után José Mourinho a blancók honlapján már arról beszélt, hogy számukra prioritást élvez a spanyol pontvadászat. " A spanyol liga elsőbbséget élvez, ezért a Mallorca elleni találkozó nagyon fontos a számunkra. Nagyon fontos a három pont, ezért a lehető legjobb formánkat kell elővennünk. Tavaly ugyanitt pontokat veszítettünk, és ez bármikor benne lehet a pakliban, mivel a Mallorca figyelemreméltóan fejlődik, ráadásul a gólzáporos kupagyőzelmük után jó hangulat uralkodik a csapat körül" - mondta a Special One, aki hozzátette: nem szeretné, ha játékosai a kupasiker valamint az ötpontos előny birtokában félvállról vennék a mérkőzést. Ami a fővárosiak sérültjeit illeti, a portugál szakvezető szerint nem szabad azzal foglalkozniuk, hogy néha az alapemberek is kidőlnek a sorból. "Di Maríának nem lesz lehetősége pályára lépni, majd meglátjuk, hogy a jövő héten képes lesz-e már hasznára válni a csapatnak. De emiatt nem fogunk rotálni és más felállásban játszani" - így Mourinho. Az argentin szélső mellett sérülés miatt hiányozni fog Sami Khedira is, mintahogy Ricardo Carvalho is, igaz utóbbi már egézségesnek mondható, de fizikailag még utol kell érnie magát. A madridiak főnöke kijelentette, hogy nincs pótolhatatlan játékosuk, és a szezon második felének ugyanazzal a garnitúrával vágnak neki, mint az elsőnek - vagyis újra megerősítette, hogy a Real Madrid nem kívánja magát aktivizálni a januári átigazolás szezonban.

A nap többi mérkőzésén: A liga utolsó helyén álló Zaragoza a 12. helyen álló Getafét látja vendégül. Pintér Ádám az utóbbi hetekben rendszeresen lehetőseget kap a kék-fehérel védelmében, de együttese egyre nehezebb helyzetbe sodródik. Az újoncok csatáján a Granada otthonában vendégeskedik majd a Rayo Vallecano, míg a Valencia a Real Sociedad ellen menetelne tovább a Bajnokok Ligája-szereplést érő harmadik hely felé.

További mérkőzések:
Granada - Vallecano 18.00
hatharom-tipp:x
Zaragoza-Getafe 18.00
hatharom-tipp:x
Valencia - Sociedad 22.00
Tv: sport2
hatharom-tipp:1