Alpesi sí

Kostelic védelmébe vette a szuperkombinációt

  • MTI

A háromszoros olimpiai ezüstérmes Ivica Kostelic arra szólította fel a sísport irányítóit, hogy védjék meg és tartsák benn mind a téli olimpia, mind az alpesi világkupák programjában a szuperkombinációt.

A 32 éves horvát klasszis versenyző szerint a vezérkarnak "harcolnia kell" a lesiklás és a szlalom kombinációjából álló számért. Az összetett versenyben kétszeres olimpiai második helyezett, és műlesiklásban is ötkarikás ezüstérmes - utóbbiban egyben világbajnok - Kostelic friss megnyilatkozásának az az előzménye, hogy maga a Nemzetközi Síszövetség (FIS) kongatta meg a vészharangot a szuperkombináció felett.

Günter Hujara, a FIS férfiversenyeinek igazgatója elismerte, hogy valóban veszélyben van a szám, mivel néhány csapat és televíziós társaság sem támogatja a programban maradását.    

"Amikor már hovatovább hóemberkészítésben és hógolyózásban is osztanak olimpiai érmet, ki kell állnunk keményen a szuperkombináció mellett, amelynek az ötkarikás műsorban és a világkupákon a helye a jövőben is" - szögezte le Kostelic.