Férfi vízilabda

Jó lenne Londonban újra világuralkodónak lenni - Kásás Tamás

megosztom

A vízilabda-válogatottba visszatérő klasszis most még csak az Európa-bajnokságra szeretne összpontosítani.

Kásás újra aranyra tör - Fotó: MTI

Kásás Tamás eddig három olimpiai aranyérmet szerzett a magyar férfi vízilabda-válogatottal, de idén nyáron Londonban újra szeretne csúcsra érni.

"Egyelőre az Európa-bajnokságra koncentrálunk, hiszen az korábban van - kezdte az fmh.hu hasábjain a játékos. - Az olimpia nagyon fontos, de nem nagyon szeretnénk, ha a gondolataink most az olimpia irányába terelődnének, előbb az Eb-t szeretnénk kifogástalanul végigcsinálni, utána jöhet az olimpia, a felkészülés. A régi társakat ismerem, sokat játszottunk együtt, de az új fiúk sem ismeretlenek. Jól éreztem magam a vízben, a rutinom is megvan ahhoz, hogy hamar beilleszkedjek. Jó volt együtt  lenni, örültem neki."

A 2006 óta a Pro Reccóban játszó Kásás szerint Magyarországon csakis az aranyéremnek tudnak felhőtlenül örülni, de a riválisok egyre erősebbek.

"Tőlünk megszokták:  mindig a győzelemre törünk, és elég  sokszor nyerünk. De magunktól is a legtöbbet várjuk el. Bár egyre nehezebb győzni, mert mind több  a jó csapat. A szerb, horvát, montenegrói, azaz a  Balkán-vonal mellé felzárkóztak az olaszok, az oroszok és mások. Így aztán, ha nem játszunk jól, legyőznek bennünket. Ezzel tisztában vagyunk, ezért  úgy kell   dolgoznunk, hogy ez egyáltalán ne történjen meg."
 

megosztom