Barcelona

Ha újra megszülethetnék, Busquets szeretnék lenni - Guardiola

Vasárnap este 100. bajnokiján léphet pályára a Barcelonában Sergio Busquets, és a csapat edzője Josep Guardiola nem fukarkodott a dicséretekkel a középpályás eddigi pályafutása kapcsán.

Guardiola (jobbra) a világ legjobb középpályásának nevezte Busquetset - Fotó: AFP

Busquets 2008-ban mutatkozott be a Barcelona felnőtt csapatában, egyike volt Guardiola nagy felfedezéseinek, akiket az edző a B csapatból vitt magával. Azóta háromszor lett bajnok, egyszer megnyerte a Király Kupát, kétszer a Bajnokok Ligáját, világbajnoki címet is szerzett, hogy csak a legfontosabbakat említsük. Ráadásul mindegyik sikerben nagy szerepet vállalt a katalán klub és a válogatott játékosaként.

Edzője nem is fogta vissza magát, amikor róla kérdezték az újságírók: "Szerintem ő a világ legjobb középpályása. Ha újra megszülethetnék, olyan szeretnék lenni, mint ő. Imádom a személyiségét, csendes, megfontolt, tudja, hogy mennyire fontos láncszeme a csapatnak, de nem száll el magától. Megfizethetetlenül fontos játékosunk, óriási felfedezés volt, és azóta is rengeteget fejlődött. A nagy mérkőzéseken mindig jól játszik, és megfelel az elvárásoknak. Örülök, hogy a csapat tagja, és remélem, hogy még sokáig az lesz."