Sportfogadás

Fogadni mernénk, hogy Bryant jó sorozata nem a Clippers ellen szakad meg…

  • Barcsai Róbert

Kobe Bryant minden kétséget kizáróan a legjobb formában lévő játékos az egész NBA-ben, ugyanis a Fekete Mamba utolsó hét mérkőzésén 37 pontot átlagol. Kobe szombat éjszaka a Los Angeles Clippers elleni városi rangadón folytathatja kiváló sorozatát, a fogadóknak pedig érdemes meggondolniuk, hogy megpróbálják-e kihasználni a kínálkozó alkalmat.

Előzmények:

A Los Angeles Lakers sorozatban öt mérkőzést nyert, legutoljára tegnap győztek, akkor a Clevelandet fektették két vállra. Amint a bevezetőben említettük, Bryant nagyszerű teljesítményével hátán cipeli a csapatot. Kobe sorozatban három mérkőzésen dobott legalább 40 pontot.

A kisebbik Los Angeles-i együttes is kezd formába lendülni, hiszen a kezdeti bizonytalankodás után Paulék egyre jobban érzik egymást, mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy utolsó 5 meccséből négyet behúzott a Clippers.

Sérültek:

Hazai oldalon nincs újabb sérülés, Eric Bledsoe továbbra sem játszhat, minden bizonnyal január végén térhet vissza az ifjú titán.

A Lakersnél ennél sokkal komolyabb a helyzet, hiszen a korábban sérültlistára kerülő Derrick Caracter mellett Steve Blake-nek is hosszú ideig öltönyben kell majd néznie együttese mérkőzéseit. Metta World Peace, ismertebb nevén Ron Artest kihagyta a tegnapi Cavs elleni meccset, ma azonban nagy valószínűséggel már játszhat.

Hathárom tipp: Kobe Bryant összes pontja Over 28.5 @1.826

Amennyiben játékosokra fogadunk, az első dolog, amit szem előtt kell tartanunk, az az, hogy mennyire várhatunk szoros meccset. Ez azért fontos, mert abban az esetben, ha egy mérkőzésen hatalmas különbség alakul ki a két együttes között, szinte minden alkalommal kispadoznak a meccs végén a sztárok, ezzel nagyjából 8-10, de akár 15 perccel is kevesebbet játszhatnak, a padról pedig nehéz betalálni. A mai összecsapás minden bizonnyal szoros lesz, ugyanis két hasonló játékerőt képviselő együttes lép majd pályára, ráadásul ne feledjük, városi rangadóról beszélünk, ami extra motivációt adhat a játékosoknak.

Fontos lehet még utánajárni annak is, hogy az adott játékos mennyire szokott jól szerepelni aktuális ellenfelükkel szemben. Nos, Kobe Bryant általában jól teljesít a Clippers ellen, bár a következő táblázat kissé talán csalóka lehet. Azt javaslom Olvasóinknak, hogy ne szimplán a dobott pontok számából induljanak ki, hanem vegyék számításba a pályán töltött időt, valamint a mérkőzés végeredményét is.

Clippers-Lakers egymás ellen
Dátum Párosítás Végeredmény Bryant pontjai Bryant percei
2011.03.25. Lakers-Clippers 112-104 37 34:41
2011.02.25. Lakers-Clippers 108-95 24 26:59
2011.01.16. Clippers-Lakers 99-92 27 36:37
2010.12.08. Clippers-Lakers 86-87 24 30:41

 

 


 

 

 

A két együttes egyébként az előszezon során is találkozott két alkalommal, akkor csupán egy meccsen kapott szerepet Bryant, 29 perc alatt 10 mezőnykísérletéből 5-öt értékesített, így 22 pontot szerzett. Érdekesség még azzal a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy Bryant összesen 15-ször állhatott a büntetővonalra, amelyből ma is sokat profitálhatna a Lakers.

Véleményem szerint Kobe legalább 40 percnyi játéklehetőséget fog kapni, de természetesen többre is van esély, hiszen egy cserevédője Steve Blake személyében már kidőlt a Lakersnek. Extra motivációt adhat már maga a városi rangadó ténye, valamint az is, hogy mindkét előszezon mérkőzésen a Clippers nyert. Mindezek miatt én úgy gondolom, hogy Bryant sorozata nem egy ilyen mérkőzésen fog megszakadni. Természetesen nem árt megemlíteni olyan rizikófaktorokat, mint az idegenbeli meccs, vagy a két napon belüli két mérkőzés, de az ilyen rangadókra még az NBA-ben is nagyon felszívják magukat a csapatok.