Nemzetközi foci

Chris Coleman veszi át az elhunyt Gary Speed helyét Wales kispadján

megosztom

A The Sun értesülései szerint a Fulham, a Real Sociedad és a Coventry korábbi edzője, Chris Coleman lesz Wales új szövetségi kapitánya a novemberben öngyilkosságot elkövetett Gary Speed után.

Speed halála megrázta a brit futballközvéleményt, és a walesiek gőzerővel keresték az utódját. Egyesek a Manchester United ikonját, Ryan Giggset is esélyesnek tartották a posztra, de úgy tűnik, Chris Coleman veszi át a válogatottat.

A korábbi harminckétszeres válogatott hátvéd játékoskarrierje befejezése után utolsó klubjának, a Fulhamnek volt a menedzsere, majd a spanyol Real Sociedadnál, a Coventry Citynél és legutóbb a görög Larisszánál dolgozott.

Coleman először február végén a Gary Speed emlékének szentelt Costa Rica elleni mérkőzésen irányíthatja a válogatottat, amely a korábbi kapitánnyal remekül szerepelt az ősszel. Az Európa-bajnokságra ugyan nem jutott ki, de négy hónap alatt a 117-ről a 48. helyre lépett előre a világranglistán. A 2014-es világbajnokság selejtezőinek A csoportjában Belgium, Horvátország, Macedónia, Skócia és Szerbia lesznek az ellenfelei.

megosztom