Gyeplabda

A világ legjobbja nélkül utaznak Londonba a hollandok

  • VNA

Két legendáját is kihagyta a londoni olimpiára készülő keretből a holland férfi gyeplabda válogatott szövetségi kapitánya.

Meglepő döntést hozott az olimpiai keret kijelölésekor a holland férfi gyeplabda válogatott szövetségi kapitánya. A két szupersztár, Teun de Nooijer és Taeke Taekema kihagyása nagyjából hasonló kaliberű döntés, mint ha Kemény Dénes mondjuk Kásás Tamás és Biros Péter nélkül képzelné el a londoni olimpián vízbe ugró magyar vízilabda válogatottat. Az Eb-ezüstérmes hollandokat edző Paul van Ass a 445-szörös válogatott, nem mellesleg a világ legjobb gyeplabdázójának háromszor (2003, 2005, 2006) is megválasztott, kétszeres olimpiai bajnok (1996, 2000) Nooijer és a 240 válogatott meccsén 220 gólt szerző Taekema kihagyásával persze nyilván nagy kockázatot vállal.

A keret már nélkülük utazik el a spanyolországi, majd ausztráliai edzőtáborozása és van Ass később sem tervezi behívni a 35 illetve 31 esztendős klasszisokat. Taekea egyenesen „pályafutásom legnagyobb veresége”-ként értelmezte a hírt, amelyet a tréner sejtelmes nyilatkozattal kommentált: „Londonban a lehető legerősebb csapatot kell kiállítanom, de ez nem azt jelenti, hogy automatikusan a 18 legjobb játékost kell behívnom a keretbe."