Karrier

Samuel Eto'o az Anzsinál fejezné be karrierjét, BL-győzelemmel

A 30 éves, kameruni válogatott csatár tavaly nyáron szerződött 27 millió euróért az Internazionalétől az Anzsi Mahacskalához. Samuel Eto'o elmondta, hogy a dagesztáni klubtól szeretne visszavonulni.

Eto'o az egész világon rekordnak számító, évi 20 millió eurós fizetésért szerződött Oroszországba, ahol elmondása szerint hosszú távra rendezkedett be.

"Sosem gondoltam arra, hogy elhagyom az Anzsit, mióta idejöttem, nem rövid időre igazoltam ide. Mi több, pályafutásom végégig az Anzsiban szeretnék futballozni" - mondta Eto'o a fifa.com-nak.

"Örülök, hogy itt játszhatok, szeretnék egy nagy trófeát nyerni a csapattal. Talán a Bajnokok Ligájára is lesz esélyünk, ha elég szerencsések vagyunk. Bízom benne, hogy bennem van még öt-hat jó év, mielőtt szögre akasztom a stoplist" - fogalmazott oroszországi céljairól az év afrikai labdarúgójának eddig négyszer megválasztott csatár.

Mint ismert, Eto'o hazája nemzeti csapatában augusztusig nem játszhat, azért büntették meg,  mert november 15-én társaival együtt nem állt a válogatott rendelkezésére az Algéria elleni, végül elmaradt barátságos találkozón. Eredetileg tizenöt mérkőzésre szóló eltiltását nemrég nyolc hónapra csökkentették. A kameruni csillag 27 millió euróért szerződött az elmúlt nyáron Milánóból Dzsudzsák Balázs volt klubjához, az Anzsi Mahacskalához.