Serie A

Már csak két nap és jön a milánói derbi!

Vasárnap este 20:45-kor az év egyik legfontosabb mérkőzése következik a Serie A-ban. Bár január közepén járunk, elképzelhető, hogy Milan-Inter derbi végkimenetele a bajnoki címért zajló versenyfutást is jelentősen befolyásolni fogja. Nézzük, melyek a két főszereplővel kapcsolatos legfrissebb hírek.

Milan

A pénteki állás szerint Alexandre Pato a PSG komoly - 35 millió eurós- ajánlata ellenére marad a Milannál. Amenniyben lehet hinni a híreknek, az ügyben a döntő szót maga Silvio Berlusconi mondta ki. Így újra bizonytalan Carlos Tévez helyzete, hisz az argentin pont a Patóért kapott pénzért "cserébe" érkezhetett volna a Milanhoz. A brazil csatár tegnap is a csapattal edzett, a hírek szerint bombaformában lévő Boatenghez hasonlóan. A La Gazzetta dello Sport információi szerint a Milannal 2014-ig hosszabbító Massimiliano Allegri döntött, és a Robinho-Ibrahimovic csatárkettőst küldi pályára vasárnap az Inter ellen. A bajnoki tabellát vezető Milan a legutóbbi három városi derbit megnyerte, ez két bajnoki és egy augusztusi Szuperkupa-sikert jelent.

Inter

Az Internél mindenki egészséges, legalábbis a meghatározó játékosok közül. Ennek ellenére Wesley Sneijder (Forlánhoz hasonlóan) szinte biztosan a padon kezd, hisz Ranieri a Gazzetta értesülése szerint nem változtat a 4-4-2-es felálláson. Ez azt jelenti, hogy Milito és Pazzini lesz a két támadó. Amennyiben - a bajnoki meccset legutóbb október 29-én játszó - Sneijder bekerül a kezdőbe, a hadrend 4-4-1-1-re módosulhat. Az Inter egyébként remek formában van, a milánói fekete-kékek előző öt meccsüket megnyerték a Serie A-ban, hasonló sorozatra legutóbb tavaly tavasszal volt példa a klubnál. A Milan ellen viszont 2010 januárja óta nem tudtak győzni.

A vásarnap este 20.45-kor kezdődő rangadót Daniele Orsato vezeti.