Olimpia 2012

Kis Gergőék egymillió forintos felkészülési támogatást kaptak

  • MTI

Kis Gergő úszó, Pásztor Bence kalapácsvető és Tóth Tamás paraúszó kapta a K&H Bank olimpiai és paralimpiai kártyaprogramjának egyösszegű, fejenként egymillió forintos felkészülési támogatását pénteken.

A pénzintézet sajtótájékoztatóján elhangzott, az idén először a közönség szavazhatott arra, hogy kik legyenek a támogatottak, s az origo.hu internetes hírportállal közösen lebonyolított voksoláson több mint 200 ezren voksoltak a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) jelöltjeire.

Az olimpikon kategóriát ezúttal két részre bontották, a felnőttek között Kis Gergőre, a "reménységek" között pedig Pásztor Bencére érkezett a legtöbb szavazat, ahogyan a paralimpikonok között Tóth Tamásra.

"A K&H már több mint egy évtizede támogatja töretlenül a magyar élsportot, ez a kártyaprogram pedig immár hat éve működik" - mondta Molnár Zoltán, a MOB főtitkára. "Ennek a hosszú távú elkötelezettségnek és megbízható partneri kapcsolatnak a következménye, hogy mára a pénzintézet neve szinte egybeforrt a magyar olimpiai mozgalommal."

A támogatás összege úgy gyűlik össze, hogy a K&H ügyfeleinek minden egyes 1000 forint értékű kártyás vásárlása után a bank a saját jutalékából egy forintot különít el erre a célra. Ebben a rendszerben tavaly annyi pénz gyűlt össze, hogy az idén a sportolók fejenként egymillió forint támogatást kapnak a felkészülésükhöz.

"Nagyon örülünk annak, hogy a program 2006-os indulása óta a paralimpikonok is részesülnek támogatásban" - fogalmazott Gömöri Zsolt, az MPB elnöke. "A fogyatékkal élő sportolók az egészségesekhez hasonlóan emberfeletti erővel küzdenek az eredményekért, ennek ellenére jóval kevesebb figyelmet kapnak. Bízunk abban, hogy a londoni játékokon a magyar paralimpikonok bebizonyítják majd, méltóak erre a támogatásra."