EBEL

Kikapott a Volán, várni kell a playoffra

  • MTI

Gólgazdag mérkőzésen kikapott a Sapa Fehérvár AV19 a vendég szlovén Olimpija Ljubljanától, így változatlanul egy pont választja el attól, hogy bejusson a rájátszásba az osztrák jégkorongligában (EBEL).

A találkozó előtt adott volt a helyzet: a fehérvári alakulatnak a hátralévő három meccsén egyetlen pont kell ahhoz, hogy bejusson a rájátszásba, még pedig a legjobb hat közé.
    
A melegítés a tervezettnél előbb véget ért, mert a szlovén csapat bemelegítő oldalán kitört az egyik plexi, ám emiatt a rajt is csúszott negyedórát.
    
A bedobásra teltház, közel 3500 néző várta az együtteseket, a hangulat fantasztikus volt.
    
Az Olimpija a 31., a Volán a 41. másodpercben gólt ért el, ami jelezte, hogy a védelmek az "öltözőben maradtak". A hazaiak aztán két perc múlva megint kapituláltak. Vas emberhátrányban egyenlített, majd Palkovics egy szép passz után "beköszönt", így fokozva a hangulatot.
    
A meccs derekán egalizáltak, a második szünet előtt pedig visszavették a vezetés a szlovénok.
    
A záró játékrész a nyitóhoz hasonlóan gyors gólváltással indult. Negyedórával a vége előtt már két-, újabb öt perc elteltével pedig háromgólossá hízott a rivális előnye. A friss igazolás, Classen első EBEL-góljával és Horváth szemfüles, éles szögből leadott lövésével visszajött a remény, de a bravúr nem sikerült.
    
A Volán most játszik ötödik alkalommal az EBEL-ben, és másodszor kerülhet be a playoff-ba. A magyar alakulat vasárnap fogadja a sereghajtó Jesenicét, majd kedden a Vienna Capitalshoz látogat. Két meccs alatt egy pont kell a rájátszáshoz.

EBEL, alapszakasz:
Sapa Fehérvár AV19 – Olimpija Ljubljana (szlovén) 6-7 (3-2, 0-2, 3-3)
A magyar csapat gólszerzői: Ryan (1.), Vas (12.), Palkovics (16.), Sikorcin (41.), Classen (53.), Horváth (54.)