Sportfogadás

Két vereség után Denverben javíthat a Miami

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) pénteki játéknapjának legnagyobb rangadóján a Denver Nuggets hazai pályán fogadja a Miami Heat együttesét. Köszönhetően a Nuggets jó formájának, valamint a Miami ideiglenes botladozásának, a fogadóirodák láthatóan alulértékelik a Heatet, amelyet könnyen kihasználhatunk.

A Miami botladozásának köszönhetően az irodák alulértékelik Jameséket, amelyet a fogadók könnyen kihasználhatnak.

Előzmények

A Denver Nuggets két vereséget követően hazai pályán a New Jersey ellen tudott javítani egy 123-115-ös győzelemmel, ráadásul úgy, hogy Ty Lawson, az együttes kezdő irányítója nem léphetett pályára.

A Miami Heat három napon belül két alkalommal szenvedett vereséget, előbb a Golden State, majd a Clippers verte James-éket. Érdesség, hogy mindkét mérkőzés hosszabbításban dőlt el. Az öt meccsből álló idegenbeli túrán 2-2-vel áll a Heat, amennyiben pozitív mérleggel szeretnék befejezni, akkor a Denvert mindenképpen le kell győznie a csapatnak.

Sérültek

A hazaiak legutolsó összecsapásán nem számíthattak Ty Lawsonra, ráadásul azóta Danilo Gallinari is összeszedett egy kisebb sérülést, így mindként kezdő játékos szereplése kérdéses.

A Miami Heatnél nincs újabb sérült, Mike Miller és Eddy Curry szolgálatára már jó ideje nem számíthat Spoelstra mester.

Trendek
- A MIA előző 9 pénteki mérkőzésén az overek aránya 7-2.
- A MIA előző 21 mérkőzésén favoritként az overek aránya 15-5-1.
- A DEN utolsó 8 mérkőzésén az underek aránya 6-2.
- A DEN előző 20 hazai mérkőzésén 13-5-2-es ATS mutatót ért el.
- A DEN előző 56 mérkőzésén 38-16-2-es ATS mutatót ért el.
- A két csapat egymás elleni utolsó 9 mérkőzésen a hazai együttes 7-2-es ATS mutatót ért el.


 

 

 

 

 

 

ATS

Főleg amerikai sportoknál jellemző rövidítés. Jelentése At The Spread, azaz hendikeppel szemben. A Denver 13-5-2-es ATS mutatója azt jelenti, hogy a 20 alkalomból 13-szor tudtak hendikeppel nyerni, vagy ellenük adott hendikep határán belül maradni, 5 alkalommal nem tudtak hendikeppel nyerni, vagy határon belül maradni, míg két alkalommal pusholtak, azaz pontosan annyival nyertek, vagy kaptak ki, amekkora hendikepet adtak rájuk, vagy ellenük.

Egymás elleni mérkőzések

A tavalyi szezon során két alkalommal találkozott a két együttes, mindkétszer hazai győzelem született.

Egymás elleni eredmények:
2011.03.19. Miami-Denver 103-98
2011.01.13. Denver-Miami 130-102

 

 

Hathárom tipp: Miami Heat -3.5 @1.925


 

 

Analízis
Köszönhetően a két idegenbeli botlásnak, a Miamit jelen pillanatban mélyen alulértékelik a bukmékerek, a jelek szerint már sokan elfeledték azt a Heatet, amely a szezon elején bárkin képes volt átrohanni. A Denver ideális ellenfél lehet a Miami számára, hiszen védekezésben elég gyengék, ráadásul két legponterősebb játékosuk, Danilo Gallinari és Ty Lawson sérült, játékuk bizonytalan. Lawson hiánya a New Jersey ellen is meglátszott, akkor csupán nyolc ponttal tudott nyerni a Denver a szenvedő Nets ellen. A Heatnek bőven van min javítania, erre pedig kiváló esélye lehet a Denver ellen. Azoknak a fogadóknak, akik szeretnének biztosra menni, azt javasoljuk, hogy várjanak még a tipp megfogadásával addig, amíg nincs biztos információ a két denveri hiányzóról.