Férfi kézilabda-Eb

Katzirz Dávid az utolsó, aki kimaradt a válogatott utazó keretéből

  • MTI
megosztom

Utolsóként Katzirz Dávid került ki a magyar keretből, így eldőlt, ki az a 18 játékos, aki utazhat a vasárnap kezdődő szerbiai férfi kézilabda Európa-bajnokságra. A tornára legfeljebb 16 fő nevezhető.

Katzirz Dávid nem utazhat Szerbiába a válogatottal - Fotó: AFP

"Pénteken délelőtt 10 órakor a csapatértekezleten kihirdettem a 18 tagú utazó keretet, a döntés értelmében Katzirz Dávid marad itthon." - mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány. - "Rendkívül nehéz döntést kellett meghoznom, Dávid kiemelkedő, példaértékű munkát végzett. Öthetes kihagyás után mindent megtett, hogy utolérje magát. A döntést a játékosok mérkőzésrutinja, játékmennyisége, illetve a csapat szerkezete szempontjából a védőjátékosok, a balátlövők és a beállók arányosságát szem előtt tartva hoztam meg. Katzirz Dávid korábbi sérülése miatt kevesebbet játszott az elmúlt időszakban, ez döntött egy hajszállal a többiek javára. A sportolóval megbeszéltem a döntést, hétfőtől klubjában folytatja tovább a munkát, mi pedig pénteken edzéssel és videóelemzéssel készülünk tovább, szombaton utazunk el Újvidékre."

A magyarok hétfőn az oroszokkal, szerdán a vb-bornzérmes spanyolokkal, pénteken pedig az olimpiai, világ- és Európa-bajnok franciákkal találkoznak a csoportkörben. A kvartettből az első három jut a középdöntőbe.

Férfi kézilabda-Eb
A magyar válogatott kerete
kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Tatai Péter (Pick Szeged), Mikler Roland (Szeged)
balszélsők: Iváncsik Gergő (Veszprém), Vadkerti Attila (Szeged)
balátlövők: Ilyés Ferenc (Veszprém), Putics Barna (Gummersbach)
irányítók: Császár Gábor (Veszprém), Nagy Kornél (Dunkerque)
beállósok: Schuch Timuzsin (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Szeged)
jobbátlövők: Krivokapics Milorad (Koper), Ancsin Gábor (Szeged), Laluska Balázs (Veszprém), Mocsai Tamás (Flensburg-Handewitt)
jobbszélsők: Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (Veszprém)

 

megosztom