Férfi kézilabda-Eb

Ivano Balic játéka is kérdéses

  • VNA

Nem biztos, hogy az Izland elleni hétfői nyitányon ott lehet a horvát válogatottban a világ egyik legjobb játékosa, Ivano Balic.

A vasárnap kezdődő kézilabda Európa-bajnokságon nem csak a magyar válogatottat sújtják sérülések. A torna egyik favoritjának tartott horvát válogatott irányítója, az RK Zagrebet erősítő Ivano Balic lágyéksérüléssel küzd, így kérdéses, hogy az Izland elleni nyitányon hétfőn ott lehet-e a pályán. A horvát kapitány, Slavko Goluza az átlövő Drago Vukovic lövőkezének sérülése miatt is aggódhat, igaz egyelőre optimistán közelíti meg a helyzetet: „Ezek a sérülések ártalmatlannak tűnnek. Mindent megteszünk azért, hogy mindketten időben felkészülhessek a mérkőzésekre” - mondta a kapitány, aki a torna D-csoportjában még Norvégia és Szlovénia ellen készíti fel hazája legjobbjait.

A fenti hír magyar szempontból is érdekes lehet, hiszen a mieink a C-csoportból történő (reménybeli) továbbjutás esetén a középdöntőben éppen a horvát-szlovén-norvég-izlandi négyesből kaphatnak majd további ellenfelet. Nagy jóstehetség pedig nem kell hozzá, hogy a D-csoportból továbbjutó három csapat között ott lesz a horvát csapat is. Még ha úgy adódik, akkor a 2003-ban és a 2006-ban is a világ legjobb kézilabdázójának megválasztott Balic nélkül is.