Karrier

Steven Gerrard hosszabbított a Liverpoollal

A Liverpool csapatkapitánya, Steven Gerrard megújította szerződését a klubbal. A kontraktus időtartamát nem nevezték meg az érintettek, a középpályás a Vörösöknél szeretné befejezni karrierjét, ezután pedig a klub nagykövete lesz a tervek szerint.

Gerrard Kenny Dalglish menedzserrel (b), és Damien Comolli sporigazgatóval (j) a bejelentés után A 31 éves középpályás csütörtökön délután a melwoodi edzőközpontban, a délutáni tréning után írta alá új, "hosszú távú" szerződését.

"Nagyon boldog vagyok, ez egy nagyon büszke nap az én és a családom életében" - mondta Gerrard a bejelentés után.

"A csapat tegnap este fantasztikus teljesítményt nyújtott, az az eredményt értük el, amire vágytunk - folytatta a csapatkapitány. Szerda este Gerrad büntetőjével 1-0-ra győzött a Liverpool a Manchester City otthonában a Ligakupa elődöntőjének első felvonásán. - Remélem, hogy két hét múlva a visszavágót is sikerrel vesszük, és megörvendeztetjük a szurkolóinkat egy mérkőzéssel a Wembleyben." A Carling Cup döntéjét februárban a nemzeti stadionban rendezik.

"A szerződésem meghosszabbítása a meccs után volt a hab a tortán, csodálatos 24 órán vagyok túl. Nagyon szeretem ezt a klubot, amely fiatalkorom óta támogat, a világ egyik legnagyobb klubjának lehetek a kapitánya. Minden nap imádok ide jönni dolgozni, amióta nyolcéves koromban aláírtam az első szerződésem. Ez semmiért a világon nem cserélném el" - célzott Gerrard arra, hogy a Liverpooltól szeretne visszavonulni.

Gerrard Liverpool közelében született, Whistonban, nyolcévesen lett tagja a klub akadémiájának. 1998 novemberében mutatkozott be a Vörösök nagycsapatában, 2003 októberében, mindössze 23 évesen megkapta a kapitányi karszalagot. A bajnoki arany kivételével minden jelentős trófeát megnyert a Liverpoollal, 2005-ben felemelhette a Bajnokok Ligája serlegét is. Gerrard arról is megállapodott a vezetőséggel, hogy visszavonulása után a Liverpool nagykövete lesz.

"Nagyon hízelgő, hogy a klub felajánlotta nekem ezt a lehetőséget, hogy visszavonulásom után is itt maradhatok. Ugyanakkor remélem, ez csak hosszú évek múlva következik be, mert még sokáig szeretném a pályán szolgálni a csapatot."