Magyar válogatott

A továbbjutást tűzzük ki célul a vb-selejtezőkön - Egervári Sándor

megosztom

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint reálisan nézve már a harmadik hely is bravúr lenne a vb-selejtezőkön.

A magyar labdarúgó-válogatott a harmadik helyen végzett Európa-bajnoki selejtezős csoportjában, ami érthető módon óriási örömöt okozott a szakma és a szurkolók körében. A vb-selejtezőkön viszont Hollandia mellett Törökország, Románia, Észtország és Andorra vár az együttesre.

"Magunknak tettük magasra a mércét, azzal, hogy jobban szeretik a válogatottat, ezáltal az elvárások is nőnek - jelentette ki Egervári Sándor szövetségi kapitány a Népszavának. - Úgy gondolom, az ősszel kezdődő világbajnoki selejtezőkön keményebb riválisok várnak ránk. A papírforma szerint a harmadik hely elérése is bravúr lenne a csoportban, mi viszont, látva az előrelépést az elmúlt egy évben, a további fejlődést és a továbbjutást tűzzük ki célul magunk elé. Ha ugyanolyan ütemben és ugyanannyit fejlődünk, mint tettük tavaly, akkor szép sikereket érhetünk el."

Egervári Sándor optimista

Az elmúlt selejtezőket megvívó labdarúgók közül azonban többen csak epizódszerepet kapnak klubjaikban.

"Egyelőre nem kell emiatt aggódni, hiszen január van, a selejtezők ősszel kezdődnek, addig nagyon sok minden történhet. Nagyon fontos, hogy megfelelően felkészüljünk az ellenfelekből, mindenkit a lehető legalaposabban feltérképezünk. A magyar labdarúgásnak a válogatott a zászlós hajója. A mi eredményeink alapján ítélik meg a sportágat itthon és külföldön egyaránt."

Az egész Európát behálózó fogadási csalásokról is beszélt a kapitány, melyben a gyanú szerint a magyar labdarúgás is érintett.

"Remélem, hogy mindenkit elkapnak, aki elárulta a csapattársait, a szurkolókat, ez lenne a sportág érdeke is - mondta a kapitány. - Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy az általam irányított válogatott bármelyik meccsén visszaélés történt volna, vagy, hogy bármelyik játékosom részt venne egy ilyen csalásban."

megosztom