Australian Open

Tetszik Murray edzőválasztása - McEnroe

  • VNA

A korábbi kiváló játékos, Ivan Lendl sokat lendíthet a skót Andy Murray játékán, a szakemberválasztás még John McEnroe-nak is tetszik.

A karrierje során már három Grand Slam döntőt is elbukó Andy Murray különleges lépésre szánta el magát. Január elsején a skót teniszező ugyanis bejelentette, hogy a továbbiakban az egykori csehszlovák klasszis, Ivan Lendl irányítja majd karrierjét edzőként. "Nem szívesen dicsérem régi riválisomat, Lendlt, de az biztos, hogy Murraynek valami olyan dolgot kellett tennie, ami eltér a szokványostól és nem olyat, amire mindenki számít hasonló esetben. Ez a döntés még engem is meglepett, hiszen azt sem tudtam, hogy Lendl edzősködni akar. Az viszont kétségtelen, hogy sokat segíthet Murraynak" - nyilatkozta az angol Telegraph újságnak a nyolcvanas években Lendl fő riválisának számító John McEnroe.

Egyelőre jól alakult a közös munka, hiszen a múlt héten Murray rögtön tornát is nyert Brisbane-ben, immáron Lendl tanácsait (is) követve. Érdekesség, hogy annak idején Ivan Lendl is négy elveszített Grand Slam döntő után tudott végre kiemelt tornát nyerni (1984-Roland Garros), ráadásul mindezt 24 esztendős korában tette. Na persze nem fogjátok kitalálni, hogy a legutóbbi két Australian Open döntőjéig is eljutó Murray most mennyi idős... Pont 24!