London 2012

Nagyon boldog vagyok. hogy megvan a kvóta - Hídvégi Vid

  • MTI
megosztom

A tornászok londoni tesztversenyén kedd éjszaka olimpiai kvótát szerzett Hídvégi Vid elégedetten értékelte teljesítményét, s úgy fogalmazott, eddig minden célkitűzését teljesítette.

A magyar szövetség (MATSZ) szerdai tájékoztatása szerint Hídvégi az egyéni összetett végeredménye szerint a 20. helyen zárt, ezzel hivatalossá vált, hogy megszerezte az egyéni olimpiai indulási jogot, ráadásul csütörtökön érdekelt lesz a lólengés döntőjében is.

"Nagyon boldog vagyok, hogy megvan a kvóta" - nyilatkozta Hídvégi. "Fokozatosan haladtunk előre, lépcsőről lépcsőre, először az Európa-bajnokság, majd a világbajnokság jött, ahol már majdnem kvalifikáltam, úgyhogy elégedett vagyok edzőmmel, Laufer Bélával együtt."

A tornász hozzátette, a vb óta Rácz Attilával közösen készült a londoni kvalifikációs viadalra, így nagyon megviselte, hogy társa a verseny kezdete előtt fél órával edzés közben kéztörést szenvedett.

 "Az első két szeren még éreztem ennek a hatását, de utána belejöttem a versenyzésbe" - mondta Hídvégi.

"Örülök, hogy végül lovon is finalista lettem, de őszintén szólva nagyon fáradt vagyok, így az a célom, hogy a döntőben hibátlanul megcsináljam a gyakorlatot."

Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára azt mondta, Hídvégi a biztonságra ment, megszerezte a kvótát, így az elért eredménytől függetlenül kijelenthető, hogy amiért elutazott Londonba, azt teljesítette.

megosztom