Australian Open

Babos kedvenc városában nyerné meg élete első főtáblás meccsét

Babos Tímea csütörtökön kezdi meg szereplését az év első tenisz Grand Slam-tornáján, az Australian Openen. Babos első ellenfele a grúz Margalita Csahnasvili lesz.

Babos Tímea az Australian Open selejtezőiben Elkészült az Australian Open selejtezőjének sorsolása, a kvalifikációnak 21. kiemeltként nekivágó Babos Tímea útja nem lesz könnyű a főtábláig. A Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő teniszezőnek az első két körben könnyebbnek tűnő feladata lesz, hiszen előbb a grúz Margalita Csahnasvilivel, majd a cseh Kristyna Plisková és a francia Irena Pavlovic csatájának a győztesével kell meccselnie, a harmadik körben viszont vagy nehéz vagy kényes szituációba kerülhet. A nehezet Akgül Amanmuradova, a kvalifikáció második kiemeltje jelenti, a kényest pedig legjobb barátnője, Jani Réka. Az üzbég és a magyar hölgy ugyanis egy ágon szerepel, adott esetben a második körben összefuthatnak, és csatájuk győztesére várhat Babos a főtábláért.

„Természetesen szeretnék feljutni a főtáblára, és ha már esetleg ott vagyok, nem lennék boldogtalan, ha életem első főtáblás meccsét kedvenc városomban nyerném meg - mondta Babos Tímea. - Jó partnerekkel edzhettem szabadtéren, utóbbi különösen fontos volt, mert több mint két hónapig csak fedett pályán teniszezhettem. Az évben játszottam öt egyéni és két párosmeccset, jó meccsek voltak, és úgy érzem, jó formába lendültem.”

Az Australian Opent követő Grand Slam-tornán, a tavaszi Roland Garroson Timi talán már a főtábláról indulhat. „Kevés megvédendő pontom van ebben az időszakban, jó eredményekkel sokat javíthatok a helyezésemen. Legalább harminc helyet kellene előrelépnem, a főtáblára kerüléshez a száztizedik hely környékére, vagy inkább annál is előrébb kellene kerülnöm. Azon leszek, hogy sikerüljön. A Fed-kupa után 220 ezer dolláros versenyeken is indulok, Bogotában például a főtáblán kezdhetek. Ha az ilyen tornákon jól szerepelek, sokat léphetek előre” - fogalmazott az Australian Open selejtezőjét csütörtökön kezdő Babos.