Eurochallenge Kupa

A végére elvesztettük a koncentránciónkat - Pór Péter

Ugyan három negyeden keresztül jól tartotta magát a magyar bajnoki címvédő Szolnoki Olaj együttese a francia Elan Chalon otthonában, végül súlyos vereséggel nyitott az Eurochallenge Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Szolnoki Olaj 21 pontos vereséget szenvedett a francia Elan Chalon vendégeként a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa nyolcaddöntős szakaszának első fordulójában.

A magyar bajnok a negyedik negyedig teljesen egyenrangú partnere volt a házigazdáknak, de a záró játékrészben nem sikerült tartania a tempót. Pór Péter, a szolnokiak vezetőedzője úgy látja, hogy a hajrára fejben és testben is elfáradtak tanítványai.

"A végére elvesztettük a koncentrációnkat, és fizikálisan is elfáradtunk. A Chalon nagy nyomás alatt tartotta a védekezésünket, nagyon agresszívek voltak. Ezen a mérkőzésen egy játékosunk hiányzott, szóval így eggyel vékonyabb volt a rotációnk." - mondta a szakember, aki a válogatott Báder hiányát komoly érvágásnak élte meg.

Kollégája, Gregor Beugnot szerint remek csapatot sikerült legyőzniük. "Nagyon nehéz volt a Szolnok ellen játszani, hiszen elég komplett a csapatuk. Megvan náluk minden, ami csak kell: jó magasemberek, remek irányító, ügyes bedobók. Kizökkentettek minket a ritmusunkból. Változtattunk a meccs végére, ami bejött.

A szolnokiak egy hét múlva a belga Okapi Aalstart fogadják.

Eurochallenge Kupa - nyolcaddöntő
J-csoport - 1.forudló
Elan Chalon (francia)-Szolnoki Olaj 85-64 (23-19, 14-22, 17-12, 31-11)
a magyar csapat legjobb dobói: Trotter 18, Nikolov 16
A csoport másik mérkőzésén:
Okapi Aalstar (belga)-TB Bonn (német) 98-86