Magyar foci

Szorosabb együttműködést akar a Híd Zrt. a Vasassal

  • MTI

Szorosabb együttműködést szeretne az anyaegyesülettel a Vasas labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosa, a Híd Zrt. - írta keddi számában a Magyar Nemzet.

"Mi úgy képzeljük el a Vasas-Híd FC működését, hogy mi magunk a pénzügyi, gazdasági feltételeket biztosítjuk, a Vasas pedig a sportszakmai támogatást biztosítja" - mondta Faragó Attila, a Híd Zrt. elsőszámú vezetője.

Ez a felvázolt elképzelés szerint azt jelenti, hogy az anyaegyesület javasolhatna ügyvezetőt a csapatot működtető gazdasági társaság élére, amit Faragó úgy fogalmazott meg: "nagyon fontos, hogy hozzáértő és hiteles menedzsment kerüljön a kft. élére, nem szeretnénk újból idegenekkel kísérletezni". Faragó ennek érdekében kereste meg Markovits Lászlót, a Vasas elnökét, aki szerint előbb meg kell fontolni a Híd Zrt. ajánlatát. Ígérete szerint a klub később reagál a felvetésre, miután január 20-ig gazdasági értelemben is lezárják az előző évet.

A lapban Faragó Erdős László korábbi ügyvezető ténykedését közgazdasági ámokfutásként értékelte. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, azóta rendbe tették az adminisztratív káoszt. A futballcsapat pénzügyi helyzetét illetően úgy nyilatkozott: "a kft.-nek hiánya egyáltalán nincs, csupán cash flow problémái vannak". Ennek okaként azt jelölte meg, hogy egyes szponzorok nem teljesítették vállalt kötelezettségeiket.